Jens Stoltenberg a declarat la București că Rusia a arătat mai multe semne de slăbiciune printre care faptul că a cedat teren în jurul Kievului, Harkovului și Hersonului.

Secretarul general al NATO este sigur că Rusia va eșua pe frontul din Ucraina

"Acesta este semnul că Rusia eșuează pe câmpul de luptă. Ca răspuns, ei atacă orașe civile pentru că nu sunt capabili să câștige teritoriu și să evite ca Ucraina să elibereze încet-încet tot mai mult teritoriu.

Deci, da, ne putem aștepta la mai multe atacuri. Nimeni nu poate spune cu exactitate câte, dar președintele Putin și Rusia au demonstrat dorința de a provoca suferință, la un nivel de brutalitate pe care nu l-am mai văzut în Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial. Știm că Rusia nu mai are muniție, de aceea a ajuns la Iran", a declarat Jens Stoltenberg.

Citește și: Cât a cheltuit Rusia în primele 9 luni de război in Ucraina. Suma depășește PIB-ul SUA

Liderul NATO este de părere că pentru a câștiga, Ucraina are nevoie de ajutor pentru a repara infrastructura, dar are nevoie și de sisteme de apărare aeriană.

Vladimir Putin se bazează pe iarnă pentru a câștiga teren în fața Ucrainei

"Nu este vorba doar de a adăuga mai multe arme, ci de a ne asigura că armele furnizate de aliații NATO pot doborî rachetele și dronele rusești", a mai adăugat şeful NATO.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Klaus Iohannis solicită NATO un plan concret de reacție în cazul unui atac al Rusiei. "Nu putem fi luați prin surprindere"

"Trebuie să fim pregătiți pentru mai mulți refugiați care trec în restul Europei ca urmare a atacului deliberat al Rusiei asupra serviciilor critice", spune Stoltenberg.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si