Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a mai spus că venirea celor 1.000 de militari americani suplimentari arată unitatea NATO şi angajamentul SUA de a apăra Europa. Regiunea Mării Negre are o importanţă strategică pentru NATO, a mai declarat Stoltenberg într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele Klaus Iohannis (vezi video mai jos).

Citeste si: Klaus Iohannis și secretarul general al NATO, vizită comună la baza militară Mihail Kogălniceanu- LIVE VIDEO

Șeful NATO, Jens Stoltenberg: Acum Rusia este agresorul

Întrebat de jurnaliști care este mesajul său pentru românii care se simt amenințați de Rusia, șeful NATO a răspuns că alianța militară nord-atlantică vrea să prevină orice neînțelegere referitoare la capacitatea sa de a-și proteja partenerii.

Citeste si: Klaus Iohannis invită și alte state NATO să trimită soldați în România. Șeful statului acuză "comportamentul tot mai agresiv al Rusiei în regiune" (VIDEO)

"NATO rămâne o alianță defensivă. Când vorbim despre scutul antirachetă este un scut defensiv. Nu e nicio îndoială că acum Rusia e agresorul. Trebuie să fim siguri că prevenim orice neînțelegere referitoare la capacitatea noastră de a proteja partenerii", a transmis Jens Stoltenberg.

Citeste si: Președintele SUA le cere americanilor să părăsească "acum" Ucraina. "Va fi război mondial dacă rușii și americanii trag unii în alții"

Stoltenberg: „Există un risc real pentru un conflict armat în Europa" 

Stoltenberg a mai spus că aliaţii sunt deschişi la găsirea unei soluţii politice cu Rusia în privinţa crizei ucrainene, dar NATO nu va face compromisuri asupra principiilor cheie, cum este dreptul fiecărei naţiuni de a-şi alege propria cale şi dreptul Alianţei de a-şi apăra toţi aliaţii.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

"Nu vor exista membri de prima clasă şi membri de clasa a doua. Nu există decât aliaţii NATO, uniţi", a spus secretarul general al NATO la Constanța.

„Există un risc real, un mare risc pentru un conflict armat în Europa. Există riscul unei invazii totale în Ucraina, dar și alte tipuri de agresiuni din partea Rusiei”, a declarat secretarul general al NATO Stoltenberg a insistat că Alianța Nord-Atlantică este una defensivă.

Președintele SUA le cere americanilor să părăsească "acum" Ucraina

Președintele Joe Biden a emis un nou avertisment pentru toți americanii care sunt în Ucraina: "Plecați acum", a spus liderul de la Casa Albă. Riscul unei invazii ruse este mai mare decât oricând.

Preşedintele SUA, Joe Biden, i-a îndemnat joi pe cetăţenii americani să părăsească Ucraina "acum"  din cauza riscului sporit al unei invazii ruse, avertizând că situaţia ar putea "scăpa rapid de sub control", în pofida eforturilor diplomatice din ultimele săptămâni.

Citeste si:  Blocaj în Marea Neagră. Cum afectează exercițiile Rusiei transportul maritim?

Biden: Când americanii și Rusia se împușcă reciproc, e război mondial

„Cetățenii americani ar trebui să plece acum”, a spus Biden într-un interviu cu prezentatorul NBC News Lester Holt (vezi video mai jos).

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„Nu este ca și cum am avea de-a face cu o organizație teroristă. Avem de-a face cu una dintre cele mai mari armate din lume. Este o situație foarte diferită și lucrurile ar putea înnebuni rapid”, a spus el.

Președintele Biden a fost întrebat în ce scenariu ar putea să trimită trupe pentru a-i salva pe americanii care vor să iasă din Ucraina.

Joe Biden a răspuns: „Nu există acest scenariu. Este un război mondial când americanii și Rusia încep să tragă unii în alții”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si