Secretele mămăligii. Cum se prepară în mod corect
Secretele mămăligii. Vă prezentăm o rețetă simplă și rapidă de mămăligă! Iată cum se prepară în mod corect, mămăliga! Vezi care este secretul!
Secretele mămăligii. Mămăliga este un preparat de bază din bucătăria românească. Pentru a obține o mămăligă perfectă pe care să o consumi atât ca garnitură, cât și ca fel de mâncare principal, iată câteva trucuri!
În mod tradițional, mămăliga se prepară din apă fiartă, sare și făină de porumb într-un vas de fontă sau ceaun, cum mai este denumit în popor.
Astfel, imediat cum ai pus apa la fiert, adaugă și un praf de sare și un praf de mălai în apă;
Mai apoi, adaugă și restul de mălai după ce apa a început să fiarbă și nu aștepta până aceasta clocotește, pentru a evita formarea cocoloașelor.
Citeste si: Supă cremă de dovleac. O rețetă savuroasă pentru această toamnă
Iar pentru a obține o mămăligă fină, nu turna tot mălaiul o dată, ci adaugă puțin câte puțin în ploaie. Amestecă mămăliga în timp ce fierbe pentru a se fierbe uniform, dar și pentru a evita lipirea de vas.
Însă, dacă folosești mălai de țară, acesta trebuie fiert cu 15 minute mai mult față de mălaiul din comerț.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Așază mămăliga pe un tocător de lemn, pentru ca tocătorul să absoarbă excesul de apă din mămăligă.
De asemenea, dacă vrei ca mămăliga să iasa mai gustoasă, folosește lapte în locul apei.
Dacă nu gătești mămăliga în post, adaugă o lingură de unt la final, după ce închizi focul. Acesta va fi mult mai cremoasă.Citeste si: Cum se gatesc corect coastele de porc. Trei idei pentru marinarea lor
Aceasta este cea mai simplă modalitate de a prepara mămăliga.
Mai întâi, se pune apa la fiert într-un vas de fontă sau de inox, la foc mediu. Proporția este de o măsură de mălai, la 4 măsuri de apă. De exemplu, la 250 g mălai se pune un litru de apă. Proporția mai poate fi de la 1 la 3 până la 1 la 5, în funcție de cât de densă sau moale vrei să fie mămăliga. Adaugă și sare în apă, după gust.
Astfel, când apa este aproape de fierbere, se varsă mălaiul câte puțin, amestecând cu un tel, ca să nu facă acele cocoloașe.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Citeste si: Sos pesto. Cum se prepară corect? Recomandările marilor bucătari
Pe măsură ce mămăliga se întărește, schimbă telul cu o lingură de lemn. Amestecă mai rar și lasă flacăra mică. Când mămăliga face bule și lingura stă în mijloc fără să o ții, e gata. O poți răsturna pe un fund de lemn ca să absoarbă aburii sau într-un bol. Aceasta se va întări când se va răci.
Durata fierberii acestui preparat depinde de tipul de mălai pe care îl folosiți. Poftă bună!
Citeste si: Trei metode pentru a păstra ardeiul kapia pentru iarnă