„Este o piramidă de metal şi sticlă. O copie fidelă a Marii Piramide a lui Keops, la scara 1 pe 10. A fost ridicată în anii '80 ai secolului trecut. Şi are o poveste incredibilă. O poveste despre mintea umană care provoacă necunoscutul, despre minuni ştiinţifice şi fenomene la limita cunoaşterii“, spune Cristian Cocea, în volumul „Ghidul României misterioase“, potrivit adevarul.ro.

Constructia este de fapt o statie de epurare biologica, pentru ape reziduale, care folosea nufarul egiptean.

Planta avea puterea de a fixa sedimentele, iar biomasa rezultata urma sa ingrase pamanturile de la Albotam, se mai scris in acelasi volum.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului- wowbiz.ro

Mariora Godeanu, şefa unui colectiv de cercetare la Institutul Central de biologie, a primit aprobare pentru infiintarea acesteia. Statia de epurare a fost consruita sub forma de piramida pentru ca ea era pasionata de piramide.

Se spune ca cercetarile care s-au desfsurat in piramida erau promitatoare. Mai mult, cei care lucrau aici se simteau foarte bine, ba chiar s-au vindecat in mod miraculos. Piramida a ramas in paragina dupa Revolutie.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si