Katie MacRae spune că de-a lungul vieții sale a dezvoltat mai multe hobby-uri pe care cercetătorii le-au descoperit ca fiind contribuitoare la longevitatea sa.

Femeia s-a născut în apropiere de Londra în anul 1917, când Primul Război Mondial încă se desfășura. A reenunțat la școală când avea doar 15 ani și s-a angajat ca secretară. Alături de soțul ei și-a urmat fiul și s-au mutat în Australia în anul 1965, acolo unde s-a stabilit de atunci.

După pierderea soțului ei, Kate a locuit într-un sat de pensionari timp de 18 ani. Apoi s-a mutat într-un azil de bătrâni administrat de organizația non-profit Bolton Clarke din Queensland, în august 2023. Katie face parte din Clubul Centenar care se ocupă de organizarea evenimentelor pentru persoanele centenare din cămin și totodată împărtășește și poveștile de viață.

Citește și: Cum a luat naștere Ferma Dacilor? Ce spune Cornel Dinicu despre locul de suflet unde s-au stins din viață persoane dragi: „Erau familie și musafiri”

Întrebată ce sfat le-ar da tinerilor din ziua de azi pentru o viață lungă, Katie a spus:„Sfatul meu pentru oameni este să își trăiască viața din plin, să zâmbească și să se bucure de tot ceea ce le iese în cale., potrivit Digi 24. 

Lucrurile care au ajutat-o pe Katie să ajungă la 106 ani

Katie a vorbit despre ceea ce a ajutat-o să ajungă la frumoasa vârstă de 106 ani. 

Grădinăritul

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

„Iubesc grădinăritul și l-am iubit dintotdeauna, încă de când eram mică”, a spus Katie. „Îl ajutam pe tatăl meu atunci când ne mutam în casa nouă. Comunitatea avea un concurs de grădinărit, iar noi am câștigat un premiu când aveam 12 sau 13 ani.”

Bowling-ul

Katie se relaxează jucând regulat bowling și a luat parte de curând la un concurs, competiție unde au participat și alți pensionari.  Aceasta își dorește ca în viitor să fie pus un covor de bowling acolo unde locuiește acum ca să poată socializa și juca mai mult cu alți bătrâni. „Chiar și persoanele în scaune cu rotile pot juca”, a spus Katie.

Citește și: EXCLUSIV- Cel mai longeviv veteran de război din România, regretat pentru patriotismul și modestia sa: ”Era nelipsit de la Ziua Națională a României”

Serviciul și timpul ocupat

Citeste si: Larisa Uță, despre cum a început povestea de iubire între ea și Alin Oprea. “De la prima întâlnire i-am mâncat toți banii.”- kfetele.ro

Citeste si: Povestea emoționantă a cățelului-erou Fiki care și-a salvat stăpânul din calea puhoaielor de la Galați- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Katie a lucrat ca secretară o mare parte din viața ei, atât în Marea Britanie, cât și în Australia, înainte de a se hotărî să revină pe terenul pe care ea și soțul ei îl aveau, mereu a fost ocupată cu munca și activitățile casnice.

„Zâmbește!”

Sfatul cel mai important venit din partea lui Katie este „zâmbește, fii fericit și bucură-te de viață”.

Cercetătorii spun că centenarii au intenționat să caute partea bună din lucruri, au arătat recunoștință pentru ceea ce au avut și și-au cultivat relațiile, astfel că studiile au arătat că o atitudine pozitivă este o altă cheie către longevitate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si