Secretul celei mai delicioase mancari: Fasole batute cu ceapa. Stiai trucurile astea? E mai buna decat la orice restaurant
Fasolea batuta este unul dintre cele mai delicioase preparate si poate fi gatita, cu usurinta, în orice bucatarie. Iata mai jos cea mai simpla reteta de fasole batuta cu ceapa calita:
INGREDIENTE:
- 1 kg de fasole boabe, alba
- 1 pastârnac
- 1 morcov
- ulei de floarea soarelui
- sare
-piper
- 4 cepe albe
- 3 linguri de bulion concentrat
MOD DE PREPARARE:
Fasolea se pune la înmuiat cu o seara înainte de preparare. A doua zi, fasolea se da în fiert în doua ape, se strecoara si se pune din nou la fiert, alaturi de morcov si pastârnac( curatate si taiate cubulete în prealabil). Este de preferat sa folositi o oala cu presiune, pentru ca procesul de fierbere sa fie unul mai scurt. Fasolea si legumele se fierb si apoi se scot din oala si se strecoara.
Acestea se dau prin masina de tocat. În pasta obtinuta se adauga ulei (200 ml), sare, piper, câtiva catei de usturoi zdrobiti si se amesteca foarte bine.
Separat, ceapa se taie solzisori si se pune la calit, într-o tigaie cu ulei. Dupa ce capata un aspect auriu, se adauga bulionul si se mai lasa pe foc cca 5 minute.
Fasolea batuta se pune într-un castron mai mare, de preferat de sticla, iar pe deasupra acesteia se pune ceapa calita cu bulion.
Se serveste rece!
Pofta buna!

Iata mai jos cea mai simpla reteta de fasole batuta cu ceapa calita:

INGREDIENTE:-

1 kg de fasole boabe, alba

- 1 pastârnac

- 1 morcov

- ulei de floarea soarelui

- sare

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

-piper

- 4 cepe albe

- 3 linguri de bulion concentrat

Sursa foto: madicuisine.ro
Sursa foto: madicuisine.ro

MOD DE PREPARARE:

Fasolea se pune la înmuiat cu o seara înainte de preparare. A doua zi, fasolea se da în fiert în doua ape, se strecoara si se pune din nou la fiert, alaturi de morcov si pastârnac( curatate si taiate cubulete în prealabil). Este de preferat sa folositi o oala cu presiune, pentru ca procesul de fierbere sa fie unul mai scurt. Fasolea si legumele se fierb si apoi se scot din oala si se strecoara.

Acestea se dau prin masina de tocat. În pasta obtinuta se adauga ulei (200 ml), sare, piper, câtiva catei de usturoi zdrobiti si se amesteca foarte bine.Separat, ceapa se taie solzisori si se pune la calit, într-o tigaie cu ulei.

Dupa ce capata un aspect auriu, se adauga bulionul si se mai lasa pe foc cca 5 minute.

Fasolea batuta se pune într-un castron mai mare, de preferat de sticla, iar pe deasupra acesteia se pune ceapa calita cu bulion.Se serveste rece!

Pofta buna!

 

 


Abonează-te pe


TAGURI
Life
Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si