Close sidebar
Close sidebar

Secretul unei socate delicioase si parfumate

Florile de soc sunt recomandate ca terapie pentru combaterea multor afectiuni: digestive (au proprietati diuretice si laxative), respiratorii (raceala, gripa si bronsita), dermatologice, oculare, afectiuni reumatice, cardiace sau de nutritie (in curele de slabire).

A.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Mod de preparare:

Se iau 12 ciorchini de flori de soc si se spala de praf sau musculite, apoi se toaca foarte bine si se pun intr-un borcan de patru-cinci litri. Se adauga peste flori sucul de la 2 lamai si 300 de grame de miere, apoi se pun 3 litri de apa de izvor si se amesteca totul foarte bine, pana cand mierea se dizolva.

Citeste si: Un iaht plin cu turiști s-a scufundat în Marea Roșie. Sunt 30 de persoane dispărute, iar forțele aeriene militare intervin pentru a găsi supraviețuitori- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”- wowbiz.ro

Citeste si: Răsturnare de situaţie în scandalul custodiei copiilor lui Prigoană. Fiul cel mare al acestuia blochează cererea Adrianei Bahmuțeanu- antena3.ro

Se acopera borcanul cu o farfurioara si se lasa sa fermenteze vreme de trei-patru zile, la temperatura camerei. Cand lichidul din interio¬rul borcanului a capatat miros pregnant de soc si are un gust usor intepator (de la dioxidul de carbon eliminat in timpul fermentatiei), socata se filtreaza si se pune in sticle de un litru, la frigider.

Efect terapeutic: un litru si jumatate de socata consumata zilnic stimuleaza puternic activitatea rinichilor, previne precipitarea sarurilor si formarea nisipului si a pietrelor la rinichi, ajuta la eliminarea surplusului de apa din tesuturi, tratand eficient umflarea

mainilor si a picioarelor. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI