In articol:
- Humus de casă cu tahini
- Ingrediente
- Mod de preparare
- Humus marocan – Cum se prepară
- Ingrediente:
- Mod de preparare:
- Humus de tip guacamole
- Ingrediente:
- Mod de preparare:
Humus de casă cu tahini
Ingrediente
- 500 g năut
- sucul a 2 lămâi
- 100 ml ulei
- 2 linguri pastă tahini
- 4 căţei de usturoi
- 1 crenguță pătrunjel
Mod de preparare
Năutul fiert se mixează în blender. Adăugați ulterior tahini. Adăugați apoi sucul de lamâie și uleiul, în timp ce se continuă mixarea, apoi usturoiul pisat.
Citeste si: Rețetă tradițională de dulceață de gutui. Iată cum se prepară!
Se scoate pasta de humus de casă într-un bol sau o farfurie. Ulterior se pune puţin ulei de măsline, simplu sau aromatizat.
Humus marocan – Cum se prepară
Acest preparat poate fi servit cu biscuiţi, neapărat săraţi.
Ingrediente:
- 2 cutii năut
- 1 linguriță chimen
- 1/4 ceaşcă suc de lămâie
- 1 linguriță usturoi măcinat
- 1/3 ceaşcă miere
- 2 linguri pătrunjel tocat mărunt
- piper, după gust
- 1/2 linguriţa sare
Citeste si: Cinci legume pe care le poți păstra la congelator peste iarnă. Trucurile gospodinelor
Mod de preparare:
Pune toate ingredientele în bolul blenderului şi mixează până când obţii o pastă omogenă. Decorează cu pătrunjel verde. Poţi servi acest humus marocan cu biscuiţi săraţi.
Humus de tip guacamole
De ce i se spune aşa? Pentru că regăsim şi un avocado în lista de ingrediente.
Ingrediente:
- 1 cană de năut fiert
- O jumătate de avocado
- sucul dintr-o lămâie
- 1 cană de mazăre gatită şi răcită
- coriandru organic
- 2 linguriţe de ulei de măsline extravirgin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Omogenizează totul folosind blenderul, apoi decorează cu frunze de pătrunjel.
Citeste si: Rețeta simplă de chec pufos pentru 2 tăvi: Iată cât de simplu se prepară