Close sidebar
Close sidebar

Secția Spitalul Gomoiu este plină de copii ajunși cu pneumonie. 20 de copii prezintă insuficiență respiratorie

Dr. Gabriela Vlad, medic specialist pediatru la Spitalul de copii Victor Gomoiu din Capitală, a declarat pentru News.ro că spitalul se confruntă cu un val de copii afectați de pneumonie acută.

Diana Puiu,


DISTRIBUIE
acest articol

 

Medicii trag un semnal de alarmă din cauza numărului mare de pneumonii înregistrate în rândul copiilor. 20 de copii prezintă insuficiență respiratorie acută. Specialiștii spun că aceste viroze sunt întâlnite mai degrabă în sezonul rece, nu acum în toamnă.

Citeste si: O fundație din Olanda a trimis două camioane de echipamente spitalului din Călărași

"În acest moment, secţia respirator lucrează la capacitate maximă şi are 20 de pacienţi internaţi cu pneumonie acută. 80 la sută dintre aceştia sunt cu insuficienţă respiratorie acută. Cei mai mulţi dintre ei, fie că vin cu transportul de la domiciliu, cu maşina personală sau cu ambulanţa, ajung la noi în stadiul de insuficienţă respiratorie acută. Nu este caracteristic lunii septembrie, în mod normal lucrul acesta l-am fi resimţit undeva în sezonul rece, deci mult mai târziu de luna septembrie, este neobişnuit ca în acest moment al anului să ne confruntăm cu situaţia de faţă",

a explicat medicul.

Citeste si: Doliu în lumea muzicii populare! O renumită interpretă din România s-a stins din viață la vârsta de 74 de ani- kanald.ro

Citeste si: Daciana Sârbu, prima reacție după ce s-a aflat că a divorțat de Victor Ponta: „Mintea mea e...”- wowbiz.ro

Citeste si: Ciprian Mega, preotul care s-a dus la Putin, acuzat că e „plantat” în BOR de Biserica Ortodoxă Rusă, a fost suspendat de Episcopie- antena3.ro

Citeste si: VIDEO- Valul de viroze a ajuns în spitale. Medicii spun că nu au vaccin împotriva pneumoniei

Cei ajunși la spital au nevoie de administrare de oxigen, dar și de diferite tratamente.
"Pacienţii care ajung la noi cu pneumonie şi insuficienţă respiratorie acută necesită, de primă intenţie, administrarea de oxigen pe mască adaptat vârstei şi restul tratamentului care poate să însemne asocierea de corticoterapie, uneori antibioterapie în anumite situaţii, investigaţii suplimentare, supraveghere medicală şi reevaluarea acestora permanentă.

Corticoterapia este o formă de tratament cu cortizon cu derivaţi cu bază de cortizon şi care se poate administra atât inhalator, dar şi intravenos, parenteral. De cele mai multe ori, avem nevoie de formă inhalatorie, iar în cazurile cele mai severe, se pot asocia inclusiv variantele de administrare parenterală.

Citeste si: Val de pneumonii și boli respiratorii la copii: „Ne confruntăm cu o patologie absolut neobişnuită pentru luna septembrie”

Din păcate, cei mai mulţi dintre pacienţii de care vă povesteam, cu pneumonie acută şi insuficienţă respiratorie acută, au necesitat şi administrarea de corticoterapie atât inhalatorie, cât şi parenterală", a precizat medicul.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI