Coșmarul se prelungește, deși primarul Clotilde Armand a anunţat o acţiune în forţă de strângere a gunoaielor de către echipele ADP, informează Digi24. Operatorul de salubritate amenință că mai prestează unele servicii doar până la Crăciun, din cauza facturilor neachitate. Garda de Mediu spune că va sancţiona ambele instituţii, dar amenzile nu garantează că oamenii vor trăi în cartiere curate.

Citeste si: Noul guvern a decis intrarea în lockdown național până în 31 ianuarie! Țara care a ales soluția extremă

Harta online a gunoaielor din Sectorul 1

Primarul sectorului 1 spune că a lansat o "hartă" online a gunoaielor, care va fi monitorizată în permanență de echipajele care colectează gunoiul și Poliția Locală Sector 1. "Nu vom lăsa străzile pline cu gunoi, nu vom tolera nici un fel de șantaj, nu vom ceda în fața campaniei mizerabile făcută de Mafia gunoaielor. Eu voi sta aici și voi lupta cu ei. Până la capăt. #împreunăfacemS1lună", a scris Clotilde Armand, luni, pe Facebook.

Harta online a gunoaielor din Capitala

Primarul Sectorului 1 însă refuză să plătească facturile firmei de salubrizare şi anunţă o acţiune a muncitorilor ADP.

"Nu vom petrece sărbătorile de final de an cu gunoi"- promisiunea lui Clotilde Armand

„Am folosit forțele noastre proprii pentru a rezolva în mod tranzitoriu situația, până găsim un alt salubrist, care ne va ajuta mai intens.

Am găsit niște facturi pe care putem să le plătim, niște facturi de gunoi menajer. Le-am dat la plată. Facturile celelalte nu pot să le plătesc, pentru că nu sunt corecte. De exemplu, avem niște mașini de măturat mecanizat, care au o lățime de 2 metri 50 de acțiune, care se duc o singură dată pe stradă și ei ne facturează ca și cum s-ar fi dus de 2 ori cu 5 metri de carosabil.
Nu vom petrece sărbătorile de final de an cu gunoi, asta e o promisiune a mea”, a declarat Clotilde Armand, primarul Sectorului 1.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

„În afară de comunicarea de pe Facebook, eu ca director nu am informații că s-ar fi făcut o asemenea plată. Toate situațiile înaintate cuprind corect cantitățile de servicii prestate, inclusiv cantitățile pe care nu am putut să le trecem acolo, chiar milioane de metri pătrați. Noi am asigurat continuitatea serviciului, am ridicat toate deșeurile în zilele de colectare. Vom presta atât timp cât vom avea bani. Sperăm să ajungem în ziua de Crăciun, depinde cât și când va ninge”, spune Sorin Velicu, directorul firmei de salubrizare.

Primarul general al Capitalei intervine în scandalul gunoaielor  

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a convocat, luni, o primă întâlnire online cu toţi cei şase primari de sectoare, pentru a analiza împreună o serie de probleme urgente, între care gestionarea deșeurilor.

„Am avut azi o întâlnire online cu toți cei 6 primari de sector din Capitală, pentru a discuta despre coordonarea dintre noi în rezolvarea problemelor bucureștenilor.

Alegerile s-au încheiat, avem înainte trei ani și jumătate fără niciun scrutin, deci singura noastră preocupare trebuie să fie buna administrație. Am spus că-mi doresc o relație funcțională cu toți primarii de sector, indiferent de apartenența politică. Sunt interesat de soluții, nu de conflicte. Concret, am vorbit azi despre măsurile pentru protejarea bucureștenilor de COVID-19, despre o abordare unitară în chestiunea salubrității, despre stimularea investițiilor și politicile fiscale locale și despre mai multe subiecte sociale (inclusiv subiectul burselor școlare în București). Am convenit să discutăm periodic între noi pe teme de administrație locală, iar după formarea noului guvern să solicităm împreună o întâlnire cu noul premier pentru o abordare largă a temelor prioritare ale Capitalei”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Edilul trage și o concluzie după discuția cu primarii de sector: „Din punctul meu de vedere, nu e obligatoriu să fim buni prieteni, dar e foarte important pentru bucureșteni să fim buni parteneri”.

Imagini cu gunoaiele din sectorul 1 au fost prezentate pe Facebook și de fostul edil general al Capitalei, Gabriela Firea:

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si