Administrația Prezidențială a anunțat că pe ordinea de zi a ședinței vor fi discutate următoarele subiecte: situaţia de securitate în Zona Extinsă a Mării Negre şi pe Flancul Estic al NATO, dar și măsuri privind dezvoltarea capacităţilor de răspuns la noile provocări ale mediului de securitate şi creşterea rezilienţei. 

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit săptămâna trecută în cursul zilei de vineri cu preierul Nicolae Ciucă pentru a discuta aspecte legate de securitatea de pe Flancul Estic al NATO.

Citeste si: Rusia continuă mobilizarea fără precedent de la graniţele Ucrainei, iar Europa şi SUA pregătesc sancţiuni fără precedent în cazul unei invazii

Retragere a forţelor NATO din România şi Bulgaria

Ministerul de Externe rus a precizat că între garanțiile pe care Rusia le cere Occidentului pentru securitatea sa se numără și o retragere a forțelor NATO din România și Bulgaria, potrivit Reuters.

Ministerul Afacerilor Externe a respins ca fiind inoportune şi lipsite de orice fundament cerințele și declarațiile ministerului de Externe din Rusia în ceea ce privește prezența militară aliată pe Flancul Estic al NATO.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Solicitarea ca postura forţelor NATO în toate statele Alianţei care au aderat după 1997, inclusiv trupe, să fie redusă conform cerinţelor Moscovei figurează deja în propunerile Rusiei cu privire la securitatea europeană, făcute publice în luna decembrie 2021”, au spus reprezentanții instituției.

Citeste si: Klaus Iohannis, mesaj pentru Biden și Macron după anunțul suplimentării trupelor NATO în România

Ce a spus ministrul Apărării

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a declarat că nu este cazul ca România să intre în război, iar NATO nu va reacţiona militar așa cum au spus oficialii din organizație, în cazul unei intervenţii în Ucraina a Federaţiei Ruse.

„Nu este nevoie în acest moment să ne pregătim pentru război, dar atunci când ai un conflict la graniţă sau în apropierea ta trebuie să te pregăteşti întotdeauna pentru că sunt multe efecte adverse aici, care influenţează şi situaţia României”, a declarat ministrul Apărării, Vasile Dîncu.

Citeste si: Rusia, noi manevre militare lângă granița cu Ucraina, la doar o zi după negocierile cu SUA de la Geneva

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si