Premierul Nicolae Ciucă a declarat joi, după învestitura Guvernului, că noul Executiv va analiza, în şedinţa de vineri, elementele privind rectificarea bugetară şi deficitul la finele anului, precizând că, din discuţiile avute până acum, sunt resurse financiare pentru plata pensiilor şi a salariilor şi pentru nevoile Ministerului Sănătăţii.

Citeste si: Nicolae Ciucă susține că sunt bani pentru pensii și salarii

Deficitul bugetar, majorat cu 4,8 miliarde lei

Rectificarea bugetară lăsată de Florin Cîţu guvernului Nicolae Ciucă indică o creștere a deficitului cu peste 4,8 miliarde de lei- deficitul bugetar va ajunge la 7,13% din PIB. Se vor lua bani de la Transporturi și Agricultură pentru a da la Muncă, Finanţe, și Sănătate.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

"În acest moment, elementele privind rectificarea bugetară şi deficitul bugetar la finele anului 2021 urmează a fi dezbătute în şedinţa de Guvern de mâine şi, după ce vom avea aceste elemente tehnice, putem să comunicăm ce s-a întâmplat şi unde ne găsim cu ceea ce înseamnă asigurarea resurselor financiare. Ceea ce vă pot spune, în schimb, este că nimeni nu trebuie să aibă vreo temere legată de faptul că nu sunt resurse financiare pentru plata pensiilor şi a salariilor", a afirmat Ciucă, joi, la Parlament, după ce Guvernul a primit votul de învestire.

Citeste si: Prima decizie a premierului Nicolae Ciucă după învestirea Guvernului său

Ministerele Sănătăţii, Muncii şi cel al Finanţelor ar urma să primească cei mai mulţi bani la a doua rectificare bugetară din acest an, scăderile cele mai semnificative urmând să fie operate la Ministerul Agriculturii, Ministerul Transporturilor, Ministerul Energiei şi Ministerul Economiei, conform proiectului publicat miercuri seara pe site-ul MF.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si