UPDATE 10.30. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi dimineața, că a auzit din spațiul public că Florin Cîțu l-ar fi propus pe Alexandru Rafila pentru funcția de premier, precizând că este ”total de acord” și că o să-i lămurească și pe colegii săi că este ”cel mai potrivit”. 

”Am auzit din spațiul public l-a propus pe domnul Rafila, sunt total de acord.

Îl anunț că eu nu refuz această propunere, îl anunț că avem un prim-ministru cu care am picat de acord”, a declarat Ciolacu.

Negocierile pe programul de guvernare, stopate

Şedinţa conducerii PNL vine după ce negocierile dintre PNL, PSD şi UDMR pentru formarea unui nou Guvern s-au blocat miercuri din cauza nominalizării premierului. Ca urmare, şedinţa echipelor de negociere ale PNL, PSD, UDMR şi minorităţilor naţionale pentru finalizarea programului de guvernare, programată miercuri, a fost anulată.

Citeste si: VIDEO- Se vinde covorul lui Ceaușescu! Are trei metri pătrați și valorează 40.000 de euro

Ședința de joi a fost convocată de secretarul general al partidului, Dan Vîlceanu, cel mai apropiat colaborator al lui Florin Cîțu.

Biroul Executiv al PNL se reunește în şedinţă de urgență, joi, la ora 14,00, în sistem de videoconferinţă, potrivit unor surse politice.

[Sursa foto: Facebook / Guvernul Romaniei]

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Între timp, nevoia unui Guvern cu puteri depline devine tot mai evidentă. Ministrul Sănătății a anunțat că nu are bani pentru salariile a 74.000 de angajați, iar banii nu au cum să fie alocați fără o rectificare bugetară pe care un guvern interimar nu poate să o facă.

De ce s-au blocat negocierile PNL-PSD

Liderul PNL, Florin Cîțu a declarat, miercuri, că negocierile dintre PNL și PSD s-au blocat pentru că ambele partide doresc să fie primele care ajung la guvernare.

Florin Cîțu spune că i-a propus lui Marcel Ciolacu ca Alexandru Rafila să fie prim-ministru, însă a fost refuzat de liderul PSD.

Citeste si: Florin Cîțu susține că negocierile s-au blocat pentru că ambele partide doresc să fie primele la rotativă

„Spre deosebire de PSD, PNL nu pune condiții. În acest moment, problema nu e premierului, ci avem două partide care vor să fie primele în rotativă. După ce depășim acest obstacol și vedem care este primul”, a spus Florin Cîțu.

Citeste si: Bilanț vaccinare anti-COVID, 17 noiembrie. Câți români s-au vaccinat în ultimele 24 de ore

Florin Cîțu: „L-am propus pe Rafila ca premier"

Florin Cîțu a menționat că nu se știe cine va fi primul în sistemul rotativ. „Trebuie să găsim o soluţie să mergem cu o singură persoană la consultări", a spus liderul PNL. 

Liberalii s-au întâlnit miercuri seară la sediul formațiunii pentru a se consulta în privința flexibilității mandatului  în ceea ce privește  desemnarea premierului  . 

Citeste si:  Nicușor Dan cere ajutor Guvernului. Acesta susține că bucureștenii nu pot plăti 600 de lei gigacaloria

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„Astăzi am luat act de decizia PSD de a avea un premier în persoana lui Marcel Ciolacu şi să înceapă sistemul rotativ, dar să fie prima propunere de la PNL. Înțeleg că au mai multe argumente”, a explicat liderul PNL Florin Cîțu.

Întrebat despre propunerea numelui din partea PNL pe masa negocierilor, Florin Cîțu a răspuns: „Problema nu este numele, problema este că ambele vor să fie primele în rotativă. În acest moment, suntem de acord cu un sistem rotativ, dar nu aveam un nume”.

Citeste si:  Surse: liderii PNL, PSD si UDMR au decis cum vor veni la guvernare

Florin Cîțu le-a mai spus jurnaliștilor, la finalul declarațiilor de presă, că i-ar fi propus liderului PSD, Marcel Ciolacu, o variantă de premier în persoana deputatului social-democrat Alexandru Rafila (medic epidemiolog și reprezentantul României în Organizația Mondială a Sănătății), dar Ciolacu nu ar fi acceptat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si