Klaus Iohannis - ședință de ultima oră cu Sorin Cîmpeanu. Care este subiectul discuției
Președintele Klaus Iohannis și ministrul Educației Sorin Cîmpeanu s-au întâlnit pentru a discuta despre reluarea cursurilor după vacanța de Paște a elevilor din România.
UPDATE: Se întorc sau nu elevii la şcoală după data de 4 mai?
„În ceea ce privește reluarea cursurilor după actuala vacanță, se vor aplica aceleași scenarii pe baza cărora s-a desfășurat activitatea didactică în acest semestru. Obiectivul principal este reîntoarcerea în clase a tuturor elevilor cât mai curând posibil, dar acest lucru depinde direct de evoluția epidemiologică”, precizează Administrația Prezidențială, într-un comunicat de presă.
În cadrul discuției dintre cei doi, președintele Klaus Iohannis „a apreciat acțiunile Ministerului Educației referitoare la campania de vaccinare pentru comunitățile școlare și universitare și a evidențiat, totodată, necesitatea intensificării procesului de vaccinare.”
„Imunizarea într-un număr cât mai mare a personalului din sistemul de învățământ va permite desfășurarea în siguranță a cursurilor, atât cadrele didactice, cât și elevii fiind, astfel, protejați împotriva infectării cu SARS-CoV-2”, se mai arată în comunicatul de presă.
Preşedintele Klaus Iohannis l-a convocat, joi, la o şedinţă pe ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Cei doi vor discuta despre vacanța de Paște a elevilor, dar și despre examenele naționale.
Conform Administrației Prezidențiale o nouă ședință va avea loc la ora 14:00. Oficialii vor discuta în contextul în care elevii sunt în vacanţă, iar pentru majoritatea dintre ei aceasta va continua până în 4 mai. Școlarii din clasele terminale vor avea parte de cursuri online, de săptămâna viitoare, deoarece urmează examenele naționale.
Ce se va întâmpla cu elevii din România
Încă de când s-a discutat despre prelungirea vacanței de primăvară, autorităţile au discutat şi despre posibilitatea revenirii elevilor fizic în bănci pentru finalul anului şolar.
Lucru care depinde în totalitate de evoluția pandemiei Sars-Cov-2, de luarea măsurilor și de testarea masivă a oamenilor. Până în prezent, foarte puţine dintre testele rapide achiziţionate cu intenţia de a fi folosite în şcoli s-au utilizat. Sorin Cîmpeanu a adăugat că părinții le consideră invazive. Ministerul Sănătăţii a declarat, apoi, că alte tipuri de teste rapide nu sunt suficient de concludente.