Close sidebar
Close sidebar

Klaus Iohannis - ședință de ultima oră cu Sorin Cîmpeanu. Care este subiectul discuției

Președintele Klaus Iohannis și ministrul Educației Sorin Cîmpeanu s-au întâlnit pentru a discuta despre reluarea cursurilor după vacanța de Paște a elevilor din România.

Georgiana Balaban,

Președintele Klaus Iohannis. [Sursa foto: Facebook]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

UPDATE: Se întorc sau nu elevii la şcoală după data de 4 mai?

„În ceea ce privește reluarea cursurilor după actuala vacanță, se vor aplica aceleași scenarii pe baza cărora s-a desfășurat activitatea didactică în acest semestru. Obiectivul principal este reîntoarcerea în clase a tuturor elevilor cât mai curând posibil, dar acest lucru depinde direct de evoluția epidemiologică”, precizează Administrația Prezidențială, într-un comunicat de presă.

În cadrul discuției dintre cei doi, președintele Klaus Iohannis „a apreciat acțiunile Ministerului Educației referitoare la campania de vaccinare pentru comunitățile școlare și universitare și a evidențiat, totodată, necesitatea intensificării procesului de vaccinare.”

„Imunizarea într-un număr cât mai mare a personalului din sistemul de învățământ va permite desfășurarea în siguranță a cursurilor, atât cadrele didactice, cât și elevii fiind, astfel, protejați împotriva infectării cu SARS-CoV-2”, se mai arată în comunicatul de presă.

Preşedintele Klaus Iohannis  l-a convocat, joi, la o şedinţă pe ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Cei doi vor discuta despre vacanța de Paște a elevilor, dar și despre examenele naționale.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: „Se constată o tendinţă de scădere a numărului de infectări cu Covid-19, atât în rândul elevilor, cât şi al personalului”

Conform Administrației Prezidențiale o nouă ședință va avea loc la ora 14:00.

Oficialii vor discuta în contextul în care elevii sunt în vacanţă, iar pentru majoritatea dintre ei aceasta va continua până în 4 mai. Școlarii din clasele terminale vor avea parte de cursuri online, de săptămâna viitoare, deoarece urmează examenele naționale.

Ce se va întâmpla cu elevii din România

Încă de când s-a discutat despre prelungirea vacanței de primăvară, autorităţile au discutat şi despre posibilitatea revenirii elevilor fizic în bănci pentru finalul anului şolar.

Citeste si: Ministrul Educației, precizări despre noul an școlar 2021-2022

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. [Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Ce elevi vor putea susține cu prezenţă fizică, simulările examenelor naţionale? Anunțul autorităților

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Anunț important pentru elevi! Se prelungește anul școlar?! Sorin Cîmpeanu a făcut dezvăluiri neașteptate

Lucru care depinde în totalitate de evoluția pandemiei Sars-Cov-2, de luarea măsurilor și de testarea masivă a oamenilor. Până în prezent, foarte puţine dintre testele rapide achiziţionate cu intenţia de a fi folosite în şcoli s-au utilizat. Sorin Cîmpeanu a adăugat că părinții le consideră invazive. Ministerul Sănătăţii a declarat, apoi, că alte tipuri de teste rapide nu sunt suficient de concludente.

Citeste si: Ministrul Educației și premierul României susțin testarea în masă a elevilor, după revenirea acestora din vacanță. Voiculescu este de altă părere

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI