Moartea liderului instalat de Rusia în Herson a fost anunțată de așa-numitul serviciu de presă al administrației regionale.

Citește și: Rusia a pierdut peste 700 de soldați într-o singură zi în războiul din Ucraina

Unele canale Telegram afirmă că oficialul ar fi murit într-un accident de mașină în apropierea orașului Henichesk, potrivit agenției ruse de știri RIA Novosti

Informația nu a fost confirmată din surse independente, notează Pravda.ua.

Ministrul Apărării de la Moscova a sunat retragerea din Herson

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a ordonat miercuri trupelor sale să se retragă de pe malul de vest al râului Nipro în fața atacurilor ucrainene din apropierea orașului Herson.

În declarațiile transmise de posturile TV din Rusia, generalul a spus că nu mai este posibilă aprovizionarea orașului Herson și a propus preluarea liniilor defensive pe malul de est al râului.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Anunțul a marcat una dintre cele mai semnificative retrageri ale Rusiei și un potențial punct de cotitură în război, care se apropie acum de sfârșitul celei de-a noua luni, notează Sky News.

Herson a fost unul dintre primele orașe din Ucraina ocupate după invazia din 24 februarie.

herson

Herson, una dintre regiunile anexate de Rusia

[Sursa foto: Al Jazeera]

Număr record de soldați ruși uciși într-o singură zi

Armata ucraineană susține că peste 700 de militari ruși au fost uciși într-o singură zi de război.

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a declarat marți într-o postare pe Facebook că un total de 710 de soldați ruși au fost „eliminați”.

Citește și:  Începe bătălia pentru orașul Herson. "Rușii ne pregătesc o capcană", spun oficialii de la Kiev

Autoritățile din Ucraina au spus că un număr semnificativ de ruși au fost uciși în regiunea Donețk. Potrivit acestora, „cele mai mari pierderi” au fost în apropierea orașului Avdiivka și în Bakhmut, pe care forțele ruse se luptă să-l captureze de luni de zile.

Ucraina a susținut, de asemenea, distrugerea a 15 tancuri rusești, 24 de vehicule blindate, nouă sisteme de artilerie, patru drone tactice, un sistem antiaerian și un avion.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si