Ursula von der Leyen și-a anunțat de ieri vizita la Kiev, în timpul discursului privind starea Uniunii Europene susținut în Parlamentul European.

ursula von der leyen zelenska

Ursula von der Leyen, alături de Olena Zelenska, prima doamnă a Ucrainei

[Sursa foto: Twitter]

Olena Zelenska, soția liderului de la Kiev, Volodimir Zelenski, a fost invitatul special al șefei Comsiei Europene în plenul parlamentului de la Strassbourg. 

Citeste si: Ursula von der Leyen, discurs despre starea Uniunii Europene. "Putin va fi înfrânt, iar Europa va ieși învingătoare"

Ursula von der Leyen a precizat că va avea întrevederi cu preşedintele Volodimir Zelenski şi cu premierul Denis Şmîgal.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Potrivit şefei executivului comunitar, discuţiile se vor concentra pe maniera ''de a ne apropia economiile şi populaţiile într-un moment când Ucraina avansează către aderarea la UE''.

Ce șanse are Ucraina să adere la UE

În luna iunie, Ucraina a primit statutul de candidat oficial la aderarea la UE. După invazia nejustificată a Rusiei asupra ţării vecine, Occidentul a adoptat o serie de sancţiuni contra Moscovei şi a furnizat arme Ucrainei.

Citeste si: Olena Zelenska va lua parte la discursul despre Starea Uniunii

S-a dovedit un sprijin esenţial care i-a permis Ucrainei să recucerească în ultimele săptămâni teritorii substanţiale din mâinile forţelor ruse, potrivit Agerpres.

Ucraina pledează însă şi pentru un sprijin financiar, în contextul în care economia sa este grav afectată de război, iar situaţia energetică în perspectiva iernii se anunţă dificilă în regiunile afectate de lupte.

Citeste si: Ziua Z la Comisia Europeană, înainte de "iarna rusească". Prețuri plafonate la curent electric și economie obligatorie la consumul de energie

Ministrul finanţelor ucrainean Serghei Marcenko a estimat în mai că Ucraina are nevoie de 5 miliarde de dolari lunar pentru a-şi putea acoperi deficitul bugetar. 

Sancțiunile împotriva Rusiei, prelungite până în martie 2023

Consiliul Uniunii Europene a decis miercuri, 14 septembrie, să prelungească durata măsurilor restrictive „care îi vizează pe cei responsabili de subminarea sau amenințarea integrității teritoriale, suveranității și independenței Ucrainei” cu încă șase luni, până la 15 martie 2023.

Măsurile prevăd restricții de călătorie pentru persoanele fizice, înghețarea activelor și interzicerea punerii la dispoziție a fondurilor sau a altor resurse economice persoanelor și entităților enumerate.

Sancțiunile vor continua să se aplice pentru 1,206 persoane și 108 companii, „ca răspuns la agresiunea militară nejustificată și neprovocată a Rusiei în curs de desfășurare împotriva Ucrainei”, a transmis Consiliul UE.  


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si