Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, aflată joi la Kiev, l-a felicitat pe Volodimir Zelenski pentru succesele militare de pe frontul din estul țării.

Ursula von der Leyen: "Putin trebuie să piardă acest război"

"Putin trebuie să piardă acest război şi să fie tras la răspundere pentru actele sale, acest lucru este important pentru mine", a declarat Ursula von der Leyen pentru canalul de televiziune al cotidianului Bild.

Citeste si: Șefa Comisiei Europene, a treia vizită la Kiev. Sancțiunile UE împotriva Rusiei, prelungite cu 6 luni

Fără îndoială că în Ucraina au fost comise crime de război, de la declanşarea ofensivei ruse la sfârşitul lunii februarie, "de aceea susţinem strângerea de probe" pentru o procedură în faţa Curţii Penale Internaţionale", a adăugat şefa executivului european.

Citeste si: Tentativă de asasinat la adresa lui Vladimir Putin

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Întrebată despre probabilitatea ca şeful statului rus să poată fi adus într-o zi în faţa justiţiei internaţionale, Ursula von der Leyen a răspuns: "Cred că este posibil".

volodimir zelenski

Volodimir Zelenski, împreună cu șefa CE

[Sursa foto: Twitter]

"Bazele sistemului nostru de drept internaţional cer să urmărim penal astfel de crime şi, în cele din urmă, Putin este responsabil pentru ele", a adăugat von der Leyen.

Groapă comună descoperită la Izium după alungarea rușilor

Autoritățile ucrainene au găsit o groapă comună cu peste 440 de cadavre în orașul Izium, din nord-estul orașului, care a fost recapturată de forțele ruse în urmă cu câteva zile.

Informația a fost furnizată de un oficial al poliției regionale, care a adăugat că unele dintre persoane au fost ucise în urma bombardamentelor și a loviturilor aeriene.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a promis joi, în cursul vizitei la Kiev, că UE va sprijini Ucraina "atât timp cât va fi nevoie" în faţa Rusiei, într-un moment în care trupele ucrainene înregistrează succese în contraofensiva lor. 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si