VIDEO- Șefa ICR Londra, Catinca Nistor - propusă pentru demisie
Liviu Jicman, Preşedintele Institutului Cultural Român (ICR) a propus demiterea din funcției a Catincăi Nistor, directorului ICR de la Londra.
Preşedintele Institutului Cultural Român (ICR), Liviu Jicman a înaintat o propunere pentru demiterea din funcție al actualului director ICR de la Londra, Catinca Nistor.
Liviu Jicman a declarat pentru News.ro că: „ Am înaintat o propunere de revocare a directorului ICR Londra, Catinca Nistor".
Șefa ICR Londra a cântat într-un spectacol de 1 martie, găzduit de instituția pe care o conduce, unde a fost prezent și violoncelistul Andrei Cavassi.
De asemenea, în aprilie anul trecut, USR a criticat alegerea lui Nistor la conducerea ICR Londra, și a acuzat că: „PSD şi PNL fac ceea ce ştiu mai bine şi anume să-şi împartă funcţii şi să pună la conducerea instituţiilor oameni total nepregătiţi profesional, strict pe criterii politice”.
Reprezentanții USR s-au arătat nemulțumiți de această decizie: „ Ce o recomandă? Este fiica actorului Stelian Nistor, fost lider al Lojei Masonice de rit scoţian. A fost trimisă în judecată pentru că şi-ar fi atribuit sume de bani necuvenite, ca director interimar al Teatrului Bulandra, funcţie pe care a ocupat-o în mandatul Gabrielei Firea. Întrebată în timpul audierilor care sunt principalele sale obiective pentru acest mandat, a afirmat cu nonşalanţă că deocamdată nu este în măsură să răspundă la întrebare şi că va putea răspunde concret în anul… 2023”.
Cetatea Brașovului este motiv de dispută între autoritățile locale și Guvern. Primăria Brașovului vrea să preia fortificația, dar două ministere s-au arătat interesate de obiectivul turistic. În tot acest timp, cetatea se degradează pe zi ce trece.
Două ministere anunță că sunt interesate de preluarea Cetății Brașovului. Ministerul Afacerilor Interne dorește să facă din Cetate un centru de pregătire pentru angajații instituției.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Pe de altă parte, Ministerul Educației dorește ca cetatea să fie preluată de Universitatea Transilvania din Brașov.
Cetatea Brașovului a fost timp de șase ani obiectul unor lungi procese. Până anul trecut, fortificația era administrată de o firmă privată din Brașov.
Aici au fost amenajate un bar, o cofetărie, dar și un restaurant unde se organizau nunți.
Pentru că afacerea nu a mers, administratorii au vrut să o vândă.
Compania și primăria Brașov nu s-au înțeles, așa că au urmat ani lungi de procese care s-au încheiat cu câștig de cauză pentru statul român.
Citește și: Un român a fost arestat după ce a provocat un incendiu în parcarea subterană a unui bloc din Capitală
Primarul Brașovului, Allen Coliban insistă ca Municipalitatea să aibă în patrimoniu Cetățuia, și a făcut și o petiție pentru asta.
„ 5.300 de brașoveni care spun clar «Cetatea ar trebui să fie a Brașovului și a brașovenilor!» sunt semnatarii petiției online inițiate, iar la acest mesaj puternic transmis Guvernului am adăugat toată fundamentarea juridică și istorică a deciziei de a transfera acest bun către municipiul Brașov. Codul administrativ prevede o procedură prin care ministerele sunt întrebate- există acest nivel central de investigare a interesului, după care se ajunge la nivelul local. Din păcate, două dintre ministere și-au manifestat interesul, neînțelegând, de fapt, că destinația acestui imobil, Cetatea Brașovului, precum și importanța sa istorică și ca bun de patrimoniu național nu poate fi păstrată și pusă în valoare mai bine decât prin implicarea municipalității ”, a precizat Allen Coliban.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Citește și: Punctul de trecere a Frontierei Petea – Csengersima a fost închis temporar la decizia autorităților maghiare
Decizia finală în cazul administrării Cetății Brașovului îi va aparține prim-ministrului Nicolae Ciucă.
Cetatea datează din anul 1524 și este situată pe un deal care oferă o panoramă superbă asupra Brașovului.Timpul și-a pus însă amprenta pe monument, care s-a degradat constant.
Zidurile sunt pline de găuri, geamurile sunt sparte, iar din pereți și acoperiș a început să crească vegetația.