Tânăra s-a dus cu mașina la service, unde i-a fost evaluată paguba. S-a stabilit că a fost provocată "în urma unui şoc dinamic. Maşina a intrat într-o groapă", se arată în actul de constatare. Ca urmare în luna iunie 2017, ea a deschis proces împotriva Consiliului Judeţean Arad şi a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).
Procesul a fost început la Judecătoria Oradea, avocata invocând Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 195/2002 care, la articolele 5 şi 6, stipulează că "în cazul producerii unui eveniment rutier ca urmare a stării necorespunzătoare a drumului public, a nesemnalizării sau
Potrivit deciziţiei Curţii de Apel Oradea, pronunţată în această toamnă, pe 17 septembrie, instanţa a considerat că „persoana responsabilă pentru cauzarea prejudiciului este administratorul drumului, întrucât acesta nu a luat măsurile necesare pentru repararea carosabilului preîntâmpinarea apariţiei unor astfel de evenimente".
Citeste si: A mers la medic pentru că se simțea mereu obosită și a aflat că mai are 72 de ore de trăit
"Contrar susţinerilor apelantei nu s-a dovedit culpa conducătorului auto în producerea incidentului rutier. Totodată, este adevărat că există obligaţia conducătorului auto de a adapta viteza la condiţiile de drum, dar nu trebuie pierdute din vedere nici dispoziţiile ce prevăd răspunderea administratorului drumului public în cazul producerii unui eveniment rutier ca urmare a stării necorespunzătoare a drumului public", se precizează în soluţie.
La scurt timp după declanşarea procesului cu orădeancă, CJ Arad a reparat şi şoseaua din Chişlaca, astupând groapa în care avocata şi-a distrus maşina.