Colonelul Constantin Florin Timu, şef al Serviciului Judeţean de Protecţie Internă Suceava (structură de informaţii din subordinea Ministerului Afacerilor Interne), a fost trimis în judecată de DNA într-un dosar legat de fapte de corupţie de la Permise Suceava, au informat vineri procurorii anti-corupție într-un comunicat de presă.

Citeste si: VIDEO| Noi detalii șocante apar în cazul femeii care a fost arsă de vie de vecinul ei. Studentul a plănuit pas cu pas teribila crimă

În acelaşi dosar a fost trimis în judecată Radu Ionuţ Obreja, comisar şef de poliţie, fost şef al Compartimentului Regim Permise de Conducere şi Examinări din cadrul SPCRPCIV Suceava, pentru comiterea unei infracţiuni de dare de mită, în formă continuată.

Ce acuzații aduce DNA în dosarul "fabricii de permise false" de la Suceava 

Constantin Florin Timu este acuzat de luare de mită, divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională, folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, fals în declaraţii.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO- Nouă polițiști acuzați de luare de mită au fost reținuți de anchetatori

Conform DNA, acest dosar a fost disjuns din alt dosar privind fapte de corupţie de la Serviciul Permise Suceava.

25.000 euro, mita din dosarul DNA 

În luna februarie 2021, Radu Ionuţ Obreja a fost trimis în judecată într-un dosar în care este acuzat că a condus o grupare infracţională, din care mai făceau parte poliţişti, funcţionari, instructori auto şi angajaţi ai Registrului Auto Român, care se ocupa cu obţinerea de sume de bani prin fraudarea examenelor de permise de conducere.

Gruparea, structurată pe mai multe paliere, ar fi acţionat în scopul obţinerii de sume de bani în legătură cu fraudarea examenelor practice pentru obţinerea permiselor de conducere şi în legătură cu înmatricularea autoturismelor.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Potrivit DNA, "în perioada 2017- 2020, inculpatul Timu Florin Constantin, în calitate de şef al Serviciul Judeţean de Protecţie Internă Suceava, ar fi pretins şi, ulterior, ar fi primit de la inculpatul Obreja Radu-Ionuţ, în mod direct sau prin intermediar, diverse sume de bani (în total 25.100 euro) pentru a nu-şi îndeplini îndatoririle de serviciu legate de informarea organelor de urmărire penală cu privire la cele menţionate mai sus", spun procurorii.

Comunicatul integrat al DNA

"În cauza mediatizată prin  comunicatul 182/VIII/3 din 04 martie 2021, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari, au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

TIMU FLORIN CONSTANTIN, la data faptelor colonel, șef al Serviciului Județean de Protecție Internă Suceava (structură de informații din subordinea Ministerului Afacerilor Interne), pentru comiterea infracțiunilor de:
- luare de mită, în formă continuată,
- divulgarea secretului care periclitează securitatea națională, în formă continuată,
- folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite,
- fals în declarații în formă continuată,

OBREJA RADU IONUȚ, la data faptelor comisar șef de politie și șef al Compartimentului Regim Permise de Conducere și Examinări din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Suceava, pentru comiterea unei infracțiuni de dare de mită, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii militari au reținut în esență următoarea stare de fapt:

Prezentul dosar s-a disjuns din cauza penală privind activități de corupție presupus a fi comise la nivelul Compartimentului permise de conducere auto Suceava (dosar mediatizat prin  comunicatul http://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=10087).
În acel context, în scopul asigurării protecției juridice a activității infracționale de corupție desfășurată la nivelul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.Î.V) Suceava, în perioada 2017- 2020, inculpatul Timu Florin Constantin, în calitate de șef al Serviciul Județean de Protecție Internă Suceava, ar fi pretins și, ulterior, ar fi primit de la inculpatul Obreja Radu-Ionuț, în mod direct sau prin intermediar, diverse sume de bani (în total 25.100 euro) pentru a nu-și îndeplini îndatoririle de serviciu legate de informarea organelor de urmărire penală cu privire la cele menționate mai sus.
De asemenea, în aceeași perioadă, inculpatul Timu Florin Constantin i-ar fi divulgat fără drept lui Obreja Radu-Ionuț, șef al Compartimentului Regim Permise de Conducere și Examinări din cadrul S.P.C.R.P.C.Î.V. Suceava, informații secrete de stat, clasificate „strict secret”, dar și informații nedestinate publicității pe care le deținea în virtutea funcției, astfel încât Obreja Radu-Ionuț sau complicii săi să poată evita o eventuală răspundere penală.
În perioada 2018 – 2020, inculpatul Timu Florin Constantin ar fi consemnat în cuprinsul declarațiilor de avere date necorespunzătoare adevărului referitoare la mai multe imobile.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unui imobil ce aparține inculpatului Timu Florin Constantin.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Suceava cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză".


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si