In articol:
Șeful Jandarmeriei Române, colonelul Bogdan Enescu și foștii șefi, Ionuț Cătălin Sindile și Constantin Florea, s-au prezentat, joi, la DNA, să dea explicații cu privire la sutele de ore suplimentare pe care le-au pontat în timpul stării de urgență.
DNA i-a pus sub urmărire penală pe cei trei șefi ai Jandarmeriei, sub acuzația că ar fi încasat ilicit sute de ore suplimentare.
Citeste si: Coreea de Nord a ucis un oficial din Coreea de Sud
Cum se apără șeful Jandarmeriei de acuzațiile DNA
Şeful Jandarmeriei Române, Bogdan Enescu, a afirmat, joi, la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, că nu ia în calcul să îşi dea demisia.
Citeste si: Nicușor Dan, întâlnire cu președintele Iohannis la Cotroceni
Bogdan Enescu a precizat că cercetările continuă şi "se va face lumină" în acest caz. "Am discutat cu domnul procuror de caz. Cercetările în caz continuă şi se va face lumină.
Citeste si: VIDEO- Un bărbat mort a zăcut la morgă. Familia, anunțată după 4 luni
Colonelul Bogdan Enescu a fost numit șef al Jandarmeriei Române în decembrie 2019, după instalarea Guvernului PNL. Până atunci, el a ocupat funcția de inspector-șef al Jandarmeriei Ilfov.
Acum numele lui Enescu apare în prim-plan după ce în presă s-a relatat că acesta, dar și foștii săi superiori, colonelul Ionuț Cătălin Sindile și generalul Constantin Florea, au fost puși sub acuzare de DNA pentru că ar fi încasat ilegal sute de ore suplimentare, prejudiciul fiind de peste 80.000 de lei.
Citeste si: Țara care decretează starea de urgență până în luna octombrie
În cazul lui Bogdan Enescu, prejudiciul ajunge la peste 40.000 de lei. Potrivit procurorilor, Bogdan Enescu și-ar fi aprobat singur efectuarea și plata a 900 de ore suplimentare, fără acordul șefului ierarhic superior, adică al chestorului Bogdan Despescu.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
În urmă cu câteva zile șeful Jandarmeriei a declarat că nu a primit nicio sesizare de la DNA în această privință. Enescu a spus că a petrecut chiar mai multe ore la muncă, însă nu le-a trecut pe toate în evidență.
Conform procurorilor DNA, Ionuț Cătălin Sindile ar fi fost plătit pentru „orele suplimentare” efectuate chiar și în seara zilei de 10 august, la mitingul Diasporei, care a degenerat în violențe de stradă.
Sursa: Libertatea.ro