Close sidebar
Close sidebar

Şeful APIA a fost demis! Motivul ar fi întârzierea plăţilor către fermieri

Ministrul Agriculturii l-a demis pe șeful APIA din cauza întârzierilor la plată a subvenţiilor către fermieri şi a blocajului din sistem.

Stefania Pavel,

Ionuț Lupu a fost demis din funcție.

[Sursa foto: Facebook]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Directorul general al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), Ionuţ Lupu, a fost demis, marţi seara, de ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Barbu.

Cum a motivat ministrul Agriculturii decizia?

Decizia ar fi venit pe fondul întârzierilor la plată a subvenţiilor către fermieri şi a blocajului din sistem, după cum a declarat ministrul Florin Barbu, pentru  Agerpres. Ionuț Lupu nu a participat însă la discuții. Ulterior, acesta a spus că nu a putut participa la ședința convocată de Barbu deoarece se afla la un eveniment la Palatul Parlamentului.

„Am semnat ordinul de demitere al directorului general al APIA, Ionuţ Lupu, în această seară, din cauza întârzierii plăţilor către fermieri şi a blocajului din sistem. Am avut şedinţă în această seară despre plata subvenţiilor şi deblocarea noilor scheme pentru fermieri, dar acesta nici măcar nu a venit în instituţie.

Le-am dat termen celor de la APIA ca în două săptămâni să plătim Ajutoarelor Naţionale Tranzitorii şi ecoschema PD-04 privind înverzirea”, a declarat ministrul Florin Barbu.

Imagine cu Florin Barbu, ministrul Agriculturii.

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Ședință CSAT convocată de Klaus Iohannis la Cotroceni după avansul Rusiei în războiul din Ucraina

Cine va veni la conducerea APIA?

Cu toate astea, Ionuț Lupu făcuse în urmă cu câteva săptămâni o plângere la DNA în care a denunțat presiuni asupra lui pentru a debloca plățile pentru stuful din deltă, a relatat g4media.ro., asta în condițiile în care Liberalul de la APIA ar fi blocat subvenția, a informat Digi24.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Mai mulţi fermieri i-ar fi cerut chiar revenirea lui Adrian Pintea la şefia APIA, acesta fiind în prezent secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR). Însă conducerea APIA va fi preluată de Cornel Turcescu, cel care a condus agenţia înainte de venirea lui Ionuţ Lupu.

Totodată, ministrul Agriculturii a anunțat că posturile de conducere ale agenţiilor de plăţi din subordinea MADR vor fi scoase la concurs în cel mai scurt timp.

Imagine cu Ionuț Lupu.

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: EXCLUSIV. "Fermierii sunt avertizați de fenomenele meteo extreme generate de schimbările climatice". Primul Centru European de Agrometeorologie, găzduit de România

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Miercuri, Conducerea Partidului Național Liberal (PNL) va cere premierului Marcel Ciolacu să îl demită pe ministrul PSD al Agriculturii, Florin Barbu, sau să îl repună în funcție pe Ionuț Lupu, au declarat pentru G4Media surse liberale.

”E un gest ostil al PSD față de PNL, mai ales că demiterea a fost făcută cu o zi înainte de negocierile decisive din coaliție și într-un moment în care președintele partidului, Nicolae Ciucă, era în vizită oficială în Spania și nu a putut interven i”, a declarat un lider PNL pentru sursa citată.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI