El sustine ca dupa validarea acestui referendum, in tara, nu se schimba NIMIC pentru ca ceea ce se voteaza este deja scris in Constitutia Romaniei. Csaba afirma ca inlocuirea sintagmei "intre soti" cu sintagma "intre un barbat si o femeie" este "doar o precizare".

"Constitutia permite si acum si dupa 7 octombrie (cu un referendum validat) incheierea casatoriei exclusiv intre o femeie si un barbat! 

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Constitutia recunoaste si protejeaza si acum si dupa 7 octombrie o varietate a tipurilor de viata de familie, mai multe tipuri de familie, printre care evidentiaza in mod distinct familia rezultata din casatoria dintre soti, o femeie si un barbat.

Revizuirea art. 48 alin. (1) nu priveste protectia copilului sau adoptia! Nimeni nu-mi poate lua acum si nici dupa 7 octombrie cei doi copii ai mei! Niciun cuplu de acelasi sex si niciun cuplu de sex diferit! Nimeni!

Nu exista niciun tratat sau o conventie internationala care sa oblige Romania, nici acum si nici dupa 7 octombrie, sa legifereze casatoria intre persoane de acelasi sex.

Intrucat, potrivit Constitutiei, casatoria este permisa doar intre o femeie si un barbat, si acum si dupa 7 octombrie, Romania are obligatia sa asigure, si acum si dupa 7 octombrie, o recunoastere si protectie legala a cuplurilor de acelasi sex printr-o alta institutie juridica decat casatoria. In alte state aceasta institutie juridica este parteneriatul civil. Parteneriatul civil nu permite adoptia si reproductia pentru cuplurile de acelasi sex", scrie seful CNCD, pe Facebook.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si