La cateva zile dupa ce strieilekanald.ro a dezvaluit ca fiul Sorinei Placinta, care a iesit recent de la inchisoare dupa ce a fost condamnat pentru tentativa de omor, este acreditat de Ministerul Justitiei sa faca traduceri pentru Curtea de Apel Galati, a venit si reactia din partea respectivei instititutii.

Tanarul a fost inchis pentru tentativa de omor
Tanarul a fost inchis pentru tentativa de omor

“Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Curţii de Apel Galaţi face următoarele precizări cu privire la calitatea de traducător sau interpret autorizat a domnului Plăcintă Andrei — Răzvan.

Atât autorizarea traducătorilor şi interpreţilor pentru instanţe şi parchete, cât şi retragerea (încetarea) acestei autorizări, din orice motive, sunt atribuţii de competenţa exclusivă a Ministerului Justiţiei, prin Serviciul Profesii juridice conexe. Domnul traducător Plăcintă Andrei — Răzvan este arondat Tribunalului Vrancea de pe raza Curţii de Apel Galaţi, deoarece îşi are domiciliul în judeţul Vrancea. Data la care a fost înregistrat în evidenţele Tribunalului Vrancea este 23.03.2012.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Precizăm că traducătorii şi interpreţii autorizaţi nu sunt angajaţi ai instanţelor, ci colaborează pe baza încheierii de numire ca traducător, emisă de completele de judecată în fiecare dosar în care sunt solicitaţi. Ei sunt plătiţi din fondul special alocat de la buget pentru plata traducătorilor şi interpreţilor.

Luarea în evidenţă în cadrul Tribunalelor se face în vederea înscrierii pe lista traducătorilor şi interpreţilor disponibili pentru numire, la nevoie şi în mod aleatoriu, de către completele de judecată, precum şi în vederea facilitării plăţii contravalorii serviciilor prestate. Din informaţiile care s-au putut obţine, până în prezent, domnul traducător Plăcintă Andrei — Răzvan nu a fost contactat pentru nicio lucrare de traducere sau interpretare de către Curtea de Apel Galaţi sau Tribunalul Vrancea”, se arata intr-un comunicat semnat de Cosmin Mihaila, presedintele Curtii de Apel Bucuresti.
Andrei e fiul fostei senatoare Sorina Placinta
Andrei e fiul fostei senatoare Sorina Placinta

Andrei Placinta nu mai are dreptul sa practice meseria de traducator-interpret acreditat de Ministerul Justitiei pentru ca are antecedente penale. In prezent, numele fiului fostei senatoare inca se regaseste pe site-ul Ministerului Justitiei.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si