Close sidebar
Close sidebar

Șeful diplomaţiei europene Josep Borrell: „Rusia pune lumea în pericol de foamete prin blocarea exporturilor de cereale din Ucraina”

Șeful diplomaţiei europene, spaniolul Josep Borrell a avertizat, sâmbătă, că „Rusia pune lumea în pericol de foamete prin blocarea exporturilor de cereale din Ucraina şi prin restricţiile privind propriile exporturi”, citat de AFP.

Alina Raducu,

Șeful diplomaţiei europene Josep Borrell: „Rusia pune lumea în pericol de foamete prin blocarea exporturilor de cereale din Ucraina”

[Sursa foto: Facebook]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Astfel, ameninţările la adresa securităţii alimentare şi "bătălia naraţiunilor" cu Rusia asupra realităţii sancţiunilor impuse Moscovei reprezintă subiectul principal al discuțiilor miniştrilor de Externe ai UE, luni, la Luxemburg.

Josep Borrell susține că „Rusia pune lumea în pericol de foamete prin blocarea exporturilor de cereale din Ucraina”

"Suntem pregătiţi să lucrăm cu ONU pentru a preveni orice impact nedorit al sancţiunilor noastre asupra securităţii alimentare mondiale", a declarat Josep Borrell într-un articol pe blogul oficial. 

Şeful diplomaţiei europene mai spune că  "alegerea politică conştientă a Rusiei de a 'militariza' exporturile de cereale şi de a le folosi ca unealtă de şantaj contra oricui se opune agresiunii sale în Ucraina”. 

Citeste si: Elena Udrea și-a făcut planul ca să scape de închisoare. Avocat: „Mai avem de pus la punct...”. Astăzi a fost vizitată de soțul ei

Șeful diplomaţiei europene: "Rusia a transformat Marea Neagră în zonă de război”

"Rusia a transformat Marea Neagră în zonă de război, blocând exportul de cereale şi de îngrăşăminte din Ucraina(...)

şi aplică de asemenea cote şi taxe asupra propriilor sale exporturi de cereale", a mai menționat Josep Borrell.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Mai mult, sancţiunile impuse de Uniunea Europeană "nu interzic Rusiei să exporte produse agricole şi de seminţe, nici să le cumpere, cu condiţia ca persoanele sau entităţile sancţionate să nu fie implicate" în aceste operaţiuni, susține şeful diplomaţiei europene.

Citeste si: Guvernul Poloniei solicită un nou pachet de sancţiuni împotriva Rusiei, înaintea summitului UE

"Suntem pe deplin conştienţi că există o luptă a naraţiunilor în jurul acestei probleme" a

sancţiunilor, a subliniat el. 

"Este imperativ să se permită reluarea exporturilor ucrainene pe navă. Lucrăm îndeaproape cu ONU şi sperăm că în următoarele zile se poate găsi o soluţie. Nerespectarea acestui lucru riscă să provoace un dezastru alimentar global”, a mai adăugat Josep Borell.

Citeste si: Klaus Iohannis va participa luni, la Summitul Iniţiativei celor Trei Mări şi la Forumul de Afaceri de la Riga

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI