Procurorii din cadrul DNA – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus, joi 4 iulie, efectuarea în continuare a urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore a trei suspecți, se arată într-un comunicat al DNA.

Este vorba de Mihai Sebe, șef al Administrației Județene a Finanțelor Publice Giurgiu, pentru comiterea a două infracțiuni de trafic de influență, dar și de doi oameni de afaceri (P.S.I.

și C.E.) pentru comiterea a câte unei infracțiuni de cumpărare de influență.

Care sunt acuzațiile DNA

Procurorii anticorupţie spun că, în perioada februarie- mai 2024, Mihai Sebe, în calitatea menţionată, ar fi pretins, printr-un intermediar (martor în cauză), de la cei doi oameni de afaceri, cercetaţi în prezenta cauză, suma totală de 30.000 de euro.

Motivul solicitării de mită ar fi "pentru a-şi trafica presupusa influenţă pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra unor funcţionari publici din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală" şi că îi va determina pe aceştia să nu dispună măsurile legale care se impuneau cu ocazia unor controale efectuate la societăţile afaceriştilor.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Potrivit DNA, suspectul Mihai Sebe ar fi primit, prin acelaşi intermediar, suma totală de 21.250 euro (15.000 euro de la un om de afaceri şi 6.250 euro de la celălalt).

Se cere arestarea pentru 30 de zile

În cursul zilei de joi, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, au fost efectuate percheziţii domiciliare în şase locaţii situate pe raza judeţului Giurgiu, reprezentând sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice.

Vineri, după punerea în mişcare a acţiunii penale, cele trei persoane urmează să fie prezentate Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cine este Mihai Sebe, șeful Administrației Județene a Finanțelor Publice Giurgiu

Mihai Sebe

Mihai Sebe, în vizorul DNA

[Sursa foto: Giurgiuveanul.ro]

Conform presei locale din Giurgiu, Mihai Sebe a fost numit la conducerea Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Giurgiu începând cu data de 3 mai 2022.

După cum a scris ziarul Giurgiuveanul, Mihai Sebe este "un tânăr giurgiuvean de perspectivă, care și-a început cariera în cadrul ANAF, la Direcția Regională Antifraudă Fiscală București, din anul 2014".

Începând cu anul 2017, Mihai Sebe a ocupat funcția de șef serviciu al acestei structuri.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si