Premierul Mihai Tudose a cerut, vineri, la intalnirea pe care a avut-o cu seful ANAF si ministrul Finantelor, ca pana joi sa aiba pe masa o foaie de parcurs in care sa fie prezentati pasii pentru realizarea unei structuri informatice, un sistem unitar care sa interconecteze toate bazele de date legate de fiscalitate, respectiv a Ministerului Finantelor (MFP), ANAF si Trezoreria, cu sprijinul Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS).

In paralel, Fiscul face o analiza pentru a vedea ce oameni trebuie realocati in zonle unde exista deficiente, potrivit lui Stan.

 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

"Suntem intr-o analiza si vom prezenta premierului un material in acest sens. Analiza va avea in vedere eficientizarea factorului uman, raportat la veniturile incasate la buget pe fiecare regiune si la numarul de contribuabili administrati.(...) Va fi nevoie de realocare resurselor umane pe zonele deficitare, nu vorbim de disponibilari.

(...) Angajatii trebuie sa fie eficienti acolo unde avem deficiente", a afirmat Stan.

Stan a precizat ca nu i-a fost ceruta demisia "pana in acest moment" si nici nu i-a fost dat vreun ultimatum.

Presedintele ANAF a mai spus ca premierul Tudose a promis sprijin pentru rezolvarea problemelor legate de plata salariilor angajatilor in ultimele doua luni.

" Suntem fara bani pentru cheltuielile salariale pe ultimele doua luni.

Premierul ne-a promis sprijin pentru a gasi solutii in vederea platii salariilor pe ultimele doua luni", a afirmat Stan.

Presedintele Fiscului considera ca noul sistem unitar este necesar in conditiile in care sistemul IT al ANAF, care gestioneaza peste 270 de baze de date, este invechit, cu servere achizitionate in 1999.

Citeste si: Copiii din sectorul 5 care au luat nota 10 la examenele nationale au fost premiati de primarie. Ce cadouri au primit

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si