Rusia a transmis semnale că vrea să dialogheze, însă pentru moment nu există "niciun semn de dezescaladare" pe teren, armamentul rusesc fiind menţinut la frontierele Ucrainei, a declarat marţi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, potrivit presei internaționale.

Citeste si: Data la care Rusia ar putea invada Ucraina. Ce spun oficialii americani?

Unele trupe rusești desfășurate de-a lungul graniței cu Ucraina se întorc la bază după finalizarea exercițiilor militare, a declarat marți ministerul rus al apărării. Kievul a transmis că va crede

abia atunci când va vedea retragerea tuturor trupelor comasate la granița comună.

Șeful NATO: Echipamentele grele au rămas pe teren 

"Există semnale din partea Moscovei pentru o continuare a diplomaţiei. Acest lucru îndeamnă la un optimism prudent(...), însă desfăşurarea de trupe de către Rusia nu permite o reducere a tensiunilor atât timp cât echipamentele grele rămân pe teren, deoarece ele pot reveni rapid", a precizat Stoltenberg într-o conferinţă de presă, cu o zi înainte de o reuniune a miniştrilor Apărării din cadrul Alianţei Nord-Atlantice.

Rusia și-a retras o parte din trupe, dar echipamentul de război a rămas tot la granița cu UCraina

[Sursa foto: Presidency.ro]

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și-a lăsat tatăl și a plecat din România, dar nu s-a întors nici la Monica Gabor. Unde se află în aceste momente fiica lui Irinel Columbeanu?!- wowbiz.ro

"Dar vom continua să monitorizăm şi să urmărim îndeaproape acţiunile Rusiei", a declarat şeful NATO la Bruxelles.

Stoltenberg a mai spus că NATO încă aşteaptă răspunsul Rusiei la propunerile sale privind securitatea, potrivit Agerpres.

"Sperăm că vom obţine în curând un răspuns de la Rusia la scrisoarea noastră", a declarat Stoltenberg. El a reiterat că situaţia actuală încă reprezintă "cea mai gravă criză de securitate cu care se confruntă Europa de decenii".

Stoltenberg a mai spus că NATO încă aşteaptă răspunsul Rusiei la propunerile sale privind securitatea

[Sursa foto: Presidency.ro]

Dialog Joe Biden-Boris Johnson: Un acord de pace este încă posibil 

Liderii SUA și Marea Britanie au avut o discuție de aproximativ 40 de minute în cursul zilei de luni și au transmis că nu este pierdută toată speranța pentru o soluție diplomatică la criza din Ucraina. Ei avertizează, totuși, că situația rămâne fragilă, transmite  BBC News.

Președintele american Joe Biden și premierul britanic Boris Johnson au convenit că un acord este încă posibil, în ciuda unui cor de avertismente cu privire la o acțiune militară iminentă a Rusiei.

Citeste si:  Mişcări de trupe la graniţa Ucrainei- Kievul cere o reuniune urgentă cu Moscova

Citeste si: Cum s-a descurcat Serghei Mizil la școală? „Tata era al doilea după Ceaușescu. Făceam ce voiam, veneam când voiam.”- kfetele.ro

Citeste si: Autoritățile din Arad, puse în alertă de o copilă de 11 ani. A sunat la 112 și a reclamat că e răpită de fostul soț și ținută într-un beci. Cum au identificat-o polițiștii- radioimpuls.ro

Rusia a negat întotdeauna planurile de a invada Ucraina, în ciuda faptului că a acumulat peste 100.000 de militari la graniță. Ministrul de externe de la Moscova, Serghei Lavrov, a declarat luni că dialogurile diplomatice sunt „departe de a fi epuizate”.

Ministrul francez de externe, Jean-Yves Le Drian, a estimat luni seara că "toate elementele" sunt reunite pentru o ofensivă militară "puternică" a Rusiei în Ucraina, relatează France Presse.

"Există toate elementele pentru a fi declanşată o ofensivă puternică din partea forţelor ruse în Ucraina? Da, este adevărat, este posibil, aceasta este posibil rapid", a declarat el pentru canalul France 5. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si