Aflat în vizită în Marea Britanie, unde s-a întâlnit cu prim-ministrul britanic Rishi Sunak, Jens Stoltenberg a lăudat ofensiva ucraineană.

Citește și: Șef al ocupanților ruși din Herson, mort într-un accident de mașină. Trupele ruse se retrag din zonă

„Este încurajator să vedem cum forțele ucrainene curajoase sunt capabile să elibereze mai mult teritoriu ucrainean", a comentat șeful NATO.

Citește și: VIDEO- Rusia a pierdut peste 700 de soldați într-o singură zi în războiul din Ucraina

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

„Victoriile, câștigurile pe care le obțin forțele armate ucrainene aparțin soldaților ucraineni curajoși și bravi, dar, desigur, sprijinul pe care îl primesc din partea Regatului Unit, a aliaților și partenerilor NATO este și el esențial”, a adăugat Stoltenberg.

Ce spune Stoltenberg despre retragerea rușilor din Herson

Ministrul rus al apărării Serghei Şoigu a ordonat miercuri trupelor ruse care ocupă provincia ucraineană Herson să se retragă de pe malul de vest al fluviului Nipru, ca urmare a atacurilor ucrainene din apropierea capitalei de regiune.

Citește și: NATO face exerciții nucleare, în plină criză militară cu Rusia

Întrebat în timpul unui interviu acordat Sky News despre retragerea rușilor din Herson, Jens Stoltenberg a spus: „Face parte dintr-o imagine generală pe care am văzut-o în ultima lună, că Rusia și-a pierdut cu totul elanul”.

"Să nu subestimăm Rusia"

„Dar nu ar trebui să subestimăm Rusia, ei încă au capacități”, a adăugat el. "Am văzut dronele, am văzut atacurile cu rachete. Arată că Rusia poate provoca încă multe daune."

După întâlnirea cu Sunak, un purtător de cuvânt de la Downing Street a declarat că ambii lideri au subliniat importanța de a continua să susțină suveranitatea ucraineană.

„(Stoltenberg) i-a mulțumit primului ministru pentru sprijinul acordat de Regatul Unit Ucrainei, despre care premierul UK a confirmat că va continua sub conducerea sa atât timp cât va fi nevoie”, a spus purtătorul de cuvânt într-un comunicat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si