Repoziţionarea forţelor ruse va dura câteva săptămâni, înaintea lansării unei ofensive majore, consideră Jens Stoltenberg.

Citeste si: Un șofer a intrat cu mașina în Ambasada Rusiei din Capitală. Autoturismul a luat foc, șoferul a murit ars

Trupele ruse care se retrag din regiunea Kievului se regrupează și se reînarmează pentru a se concentra asupra estului și sudului Ucrainei, a avertizat marți șeful NATO.

Jens Stotenbergg spune că în următoarele săptămâni Rusia se va concentra pe preluarea completă a regiunii Donbas. 

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"Trupele ruse se vor reînarma, vor primi efective suplimentare, întrucât au suferit mari pierderi, şi se vor reaproviziona pentru a lansa o nouă ofensivă foarte concentrată în regiunea Donbas", a declarat marți Stoltenberg.

Citeste si: Garanțiile de securitate cerute de Ucraina, nodul gordian al negocierilor dintre Moscova și Kiev

Secretarul general al NATO a făcut aceste declarații într-o conferinţă de presă organizată înaintea unei reuniuni de două zile a miniştrilor de externe din ţările NATO, care joi vor discuta cu omologul lor ucrainean Dmitro Kuleba despre nevoile forţelor ucrainene.

Citeste si: Angela Merkel îşi asumă refuzul acceptării Ucrainei în NATO şi respinge invitația președintelui Zelenski de a vizita Bucha

"Nu vreau să dau alte detalii, dar vorbim despre sisteme de arme avansate. Vorbim, de exemplu, despre Javelin şi despre alte arme antitanc", a mai spus Stoltenberg, potrivit Hotnews.ro.

Șeful NATO se teme că alte atrocități vor apărea după cele de la Bucha

Jens Stoltenberg, a declarat marţi că se teme de descoperirea ''altor atrocităţi'' în timpul recuceririi unor teritorii controlate de ruşi în Ucraina şi a denunţat ''crime de război'' în această ţară, relatează Agerpres.

''Mă tem că vom asista la mai multe atrocităţi. Ruşii controlează încă o parte din teritoriul ucrainean. Când va fi recucerit, riscăm să descoperim mai multe gropi comune, mai multe atrocităţi, crime de război, iar acest lucru subliniază importanţa investigaţiilor pentru a stabili toate faptele, astfel încât cei responsabili să fie aduşi în faţa justiţiei'', a subliniat el în cadrul conferinţei de presă la Bruxelles.

Citeste si: Președintele Joe Biden, după masacrul de la Bucha: "Putin, criminal de război". Reacția Kremlinului

Difuzarea în mass-media internaţionale a unor fotografii făcute în oraşul ucrainean Bucea în care se pot vedea cadavre zăcând pe stradă, unele cu mâinile legate la spate sau parţial arse, precum şi gropi comune, a provocat un val de condamnare la nivel internaţional.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si