„Într-un an cred că vom putea reveni la viaţa normală”, a declarat Bourla în emisiunea „This Week” de la ABC.
Revenirea la normal ar presupune, conform șefului Pfizer, anumite condiții: „Nu cred că acest lucru înseamnă că variantele nu vor continua să vină şi nu cred că acest lucru înseamnă că ne vom putea trăi viaţa fără vaccinări. Dar asta, din nou, rămâne de văzut.”

Când crede Albert Bourla că lumea va reveni la normal

Președintele Pfizer, Albert Bourla, prevede același lucru ca CEO-ul Moderna, Stéphane Bancel, aceștia cred că lumea va reveni la o viață normală în aproximativ un an. Acesta a mai adăugat faptul că s-ar putea ca lumea să aibă nevoie de vaccinuri anuale împotriva Covid-19.

Citeste si: Situație alarmantă în Capitală: Rata de infectare este în creștere

Ce a declarat directorul Pfizer

„Cel mai probabil scenariu pentru mine este acela că, deoarece virusul este răspândit în toată lumea, vor continua să apară noi variante. De asemenea, vom avea vaccinuri care vor dura cel puţin un an şi cred că cel mai probabil scenariu este vaccinarea anuală, dar nu ştim cu adevărat, trebuie să aşteptăm şi să vedem datele”, a mărturisit Bourla.

Citeste si: Școlile din 54 de localități se închid de luni. Clase suspendate și în București. Vezi LISTA

Șefa Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA, dr. Rochelle Walensky,a aprobat vineri distribuirea rapelurilor produse de Pfizer și BioNTech, pentru cei care fac parte din medii profesionale și instituționale, unde există risc ridicat de infectare.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Rochelle Walensky a aprobat distribuirea de rapeluri în rândul persoanelor în vârstă și a adulților cu afecțiuni preexistente, la cel puțin șase luni după prima lor serie de vaccinuri.

Citeste si: Noapte de coșmar la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Ambulanțele au stat ore întregi la coadă în curtea spitalului

Ce părere au reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) se opune lansării rapelurilor, fiind de părere că dozele suplimentare ar trebuie oferite statelor unde rata de vaccinare este mică.

Bourla a afirmat că „nu este corect să decideţi dacă veţi aproba sau nu rapeluri” pe alte criterii decât ”dacă sunt necesare rapeluri”.

Citeste si: Mancare la mall doar cu certificat COVID

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si