Şeful Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Bogdan Berechet, a anunţat vineri seară că a dispus retragerea din funcţie a agentului de poliţie care a accidentat mortal o fată de 13 ani pe o trecere de pietoni, subliniind că Poliţia Capitalei nu a încercat "nicio secundă muşamalizarea acestui eveniment".

Citeste si: Politistul, liber dupa uciderea Raisei

Polițistul care a omorât-o pe Raisa pe trecerea de pietoni și a accidentat o altă fetiță va fi cercetat în stare de libertate.

Pe numele agentului de 27 ani a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Șeful Poliției Capitalei: "Nu s-a încercat nicio secundă mușamalizarea situației"

"Conform statutului polițistului, am dispus retragerea din funcție și punerea lucrătorului la dispoziție... Poliția va pune la dispoziție toate datele pentru clarificarea situației. Nu s-a încercat nicio secundă mușamalizarea situației. Suntem primii care vrem să lămurim situația", a declarat vineri seara Bogdan Berechet.

Citeste si: VIDEO| Polițistul care a lovit cele două fete pe trecerea de pietoni a ieșit fugind de la audieri

În ceea ce privește informațiile din spațiul public conform cărora purtătorul de cuvânt a transmis că polițistul era în misiune, șeful Poliției Capitalei a precizat că "polițiștii se află în misiune atât timp cât se află în timpul programului".

"Procurorul a spus că nu se află în misiune în sensul că nu era o misiune urgentă. Desfășura activități specifice polițienești. Nu era într-o misiune specială care să reclame urgența", a precizat Berechet.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Fetița de 11 ani lovită de mașina de poliție a fost operată. Polițistul, audiat de procurori. "Nu se afla în misiune"

Polițistul, în control judiciar pentru 60 de zile

În urma probatoriului administrat, procurorul de caz a dispus vineri măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Berechet a vrut să clarifice informaţiile vehiculate în spaţiul public conform cărora purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei ar fi transmis eronat faptul că poliţistul era în misiune, iar procurorul care a făcut vineri declaraţii a afirmat contrariul.

Citeste si: VIDEO| O mașină a Poliției a spulberat două minore, în sectorul 1 al Capitalei. O fată de 13 ani a murit pe loc. Reacția premierului Ciucă

"Poliţia Capitalei a transmis astăzi, în jurul orei 17,00, un răspuns la solicitarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 prin care am informat faptul că poliţistul se afla în misiune, desfăşurând activităţi specifice poliţieneşti. De altfel, unitatea de Parchet a şi emis un comunicat de presă prin care a informat opinia publică despre faptul că poliţistul nu era într-o misiune specială, care să reclame urgenţa sau să justifice folosirea semnalelor luminoase", a mai spus șeful Poliției Capitalei. 

El le-a cerut, totodată, tuturor poliţiştilor din Capitală să respecte "jurământul de credinţă, legile şi normele în vigoare", astfel încât "o astfel de tragedie să nu se mai întâmple".

Polițistul a ieșit fugind de la audieri

Polițistul de 27 de ani a fost audiat vineri mai bine de trei ore la sediul parchetului, iar la plecare a fost agresiv cu jurnaliștii, pe care i-a împins în timp ce aceștia îi puneau întrebări.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si:  Premierul Nicolae Ciucă cere o anchetă în cazul fetiței ucise de mașina de poliție

Polițistul, care a condus cu viteză de peste 80 km/oră mașina poliției deși nu se afla în misiune specială, lovind mortal una dintre cele două fetițe aflate în trecere, a ieșit fugind de la audieri, și-a ascuns fața sub o glugă și s-a urcat într-o mașină cu număr de Argeș care a demarat în trombă. 

Detalii aici

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si