Close sidebar
Close sidebar

Polițistul care a ucis-o pe Raisa, fetița de 13 ani, a fost retras din funcție. Șeful Poliției Capitalei a făcut anunțul

Șeful Poliției Capitalei, Bogdan Berechet, și şeful Direcţiei Cabinet din cadrul Poliţiei Române, Georgian Drăgan, au făcut declarații, vineri seară în cazul care a cutremurat România - accidentul mortal produs pe trecerea de pietoni de polițistul de 27 de ani, care a lovit cu mașina două fete minore în Capitală, una dintre ele decedând la scurt timp după impact.

Sorin Negru,

La sediul Poliției Capitalei, chestorul Bogdan Berechet, director general al Direcției Generale de Poliție a municipiului București, a susținut o conferință de presă și a vorbit cazul polițistului care a accidentat mortal o fetiță de 13 ani.

[Sursa foto: Facebook ]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Şeful Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Bogdan Berechet, a anunţat vineri seară că a dispus retragerea din funcţie a agentului de poliţie care a accidentat mortal o fată de 13 ani pe o trecere de pietoni, subliniind că Poliţia Capitalei nu a încercat "nicio secundă muşamalizarea acestui eveniment".

Citeste si: Politistul, liber dupa uciderea Raisei

Polițistul care a omorât-o pe Raisa pe trecerea de pietoni și a accidentat o altă fetiță va fi cercetat în stare de libertate. Pe numele agentului de 27 ani a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Șeful Poliției Capitalei: "Nu s-a încercat nicio secundă mușamalizarea situației"

"Conform statutului polițistului, am dispus retragerea din funcție și punerea lucrătorului la dispoziție... Poliția va pune la dispoziție toate datele pentru clarificarea situației. Nu s-a încercat nicio secundă mușamalizarea situației. Suntem primii care vrem să lămurim situația", a declarat vineri seara Bogdan Berechet.

Citeste si: VIDEO| Polițistul care a lovit cele două fete pe trecerea de pietoni a ieșit fugind de la audieri

În ceea ce privește informațiile din spațiul public conform cărora purtătorul de cuvânt a transmis că polițistul era în misiune, șeful Poliției Capitalei a precizat că "polițiștii se află în misiune atât timp cât se află în timpul programului".

"Procurorul a spus că nu se află în misiune în sensul că nu era o misiune urgentă. Desfășura activități specifice polițienești. Nu era într-o misiune specială care să reclame urgența", a precizat Berechet.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Fetița de 11 ani lovită de mașina de poliție a fost operată. Polițistul, audiat de procurori. "Nu se afla în misiune"

Polițistul, în control judiciar pentru 60 de zile

În urma probatoriului administrat, procurorul de caz a dispus vineri măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Berechet a vrut să clarifice informaţiile vehiculate în spaţiul public conform cărora purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei ar fi transmis eronat faptul că poliţistul era în misiune, iar procurorul care a făcut vineri declaraţii a afirmat contrariul.

Citeste si: VIDEO| O mașină a Poliției a spulberat două minore, în sectorul 1 al Capitalei. O fată de 13 ani a murit pe loc. Reacția premierului Ciucă

"Poliţia Capitalei a transmis astăzi, în jurul orei 17,00, un răspuns la solicitarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 prin care am informat faptul că poliţistul se afla în misiune, desfăşurând activităţi specifice poliţieneşti. De altfel, unitatea de Parchet a şi emis un comunicat de presă prin care a informat opinia publică despre faptul că poliţistul nu era într-o misiune specială, care să reclame urgenţa sau să justifice folosirea semnalelor luminoase", a mai spus șeful Poliției Capitalei. 

El le-a cerut, totodată, tuturor poliţiştilor din Capitală să respecte "jurământul de credinţă, legile şi normele în vigoare", astfel încât "o astfel de tragedie să nu se mai întâmple".

Polițistul a ieșit fugind de la audieri

Polițistul de 27 de ani a fost audiat vineri mai bine de trei ore la sediul parchetului, iar la plecare a fost agresiv cu jurnaliștii, pe care i-a împins în timp ce aceștia îi puneau întrebări.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si:  Premierul Nicolae Ciucă cere o anchetă în cazul fetiței ucise de mașina de poliție

Polițistul, care a condus cu viteză de peste 80 km/oră mașina poliției deși nu se afla în misiune specială, lovind mortal una dintre cele două fetițe aflate în trecere, a ieșit fugind de la audieri, și-a ascuns fața sub o glugă și s-a urcat într-o mașină cu număr de Argeș care a demarat în trombă. 

Detalii aici

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI