Igor Shkurko, director general adjunct și inginer șef al Yakutskenergo, companie rusă de energie, a fost găsit mort în centrul de arest preventiv al lui Yakutsk din Rusia.

Citește și: Incendiu la Ministerul rus al Apărării. Zeci de mașini de pompieri au fost trimise la fața locului

Igor Shkurko a fost trimis la un centru de arest preventiv pe 31 martie, după ce a fost reținut pentru luare de mită, potrivit  Pravda.com.ua.

Oligarhul rus s-ar fi sinucis pe 4 aprilie

Serviciul Federal al Penitenciarelor din Rusia a susținut că managerul de nivel superior s-a sinucis pe 4 aprilie.

„Acuzatul a fost găsit fără semne de viață în celula centrului de arestare preventivă. Medicii l-au declarat decedat. La fața locului a fost chemată o echipă de anchetă. Rapoartele preliminare indică că nu au fost găsite semne de moarte violentă”, se arată în comunicatul oficial al Mosccovei.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Cu toate acestea, The Moscow Times a remarcat că Shkurko nu a fost de acord cu arestarea și a făcut apel împotriva acesteia chiar în ajunul morții sale, pe 3 aprilie.

Comisia de anchetă a refuzat să comenteze aceste informații. De asemenea, compania Yakutskenergo a ignorat întrebările din partea presei.

În general, conform estimărilor presei ruse independente, aproximativ 40 de manageri, oameni de afaceri și manageri ruși de nivel superior au murit în condiții inexplicabile în 15 luni.

Igor Shkurko, în vârstă de 49 de ani, avea doi copii

Igor Shkurko, în vârstă de 49 de ani, a fost responsabil pentru conducerea tehnică a PJSC Yakutskenergo, care aparține companiei rusă de hidroelectricitate RusHydro.

Managerului decedat i-au rămas în urma soția și cei doi fii. Înainte de numirea sa la Yakutskenergo, Shkurko a lucrat ca director general al OJSC South Yakutia Electric Networks.

Citește și: Volodimir Zelenski- prezent în prima linie pe front, pentru a-i sprijini pe ucraineni

A fost membru al Consiliului raional Aldansk din cadrul partidului politic Rusia Unită. Partidul i-a suspendat calitatea de membru după arestarea sa.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si