Un cutremur cu magnitudine de 5,2 pe scara Richter a lovit, luni după-amiază, sudul României, fiind urmat și de o replică.
Seismologul Gheorghe Mărmureanu susține că „zona Târgu Jiu este cunoscută drept o zonă seismică”, doar că nu au depășit până acum pragul de 5.

Citește și: VIDEO- Cutremur de 5,2 grade în România. Seismul s-a produs la 15 km adâncime

„Am fost într-un sat de lângă Târgu Cărbunești și au avut loc vreo 20 de cutremure pe parcursul a două luni. Unele case au fost avariate, iar unii locuitori s-au speriat și au ales să părăsească localitatea”, a povestit Mărmureanu, pentru Libertatea.

„Și înainte de 4 martie 1977 a avut loc un cutremur în Gorj. Dar nu a fost cel care să provoace Vrancea.”

Localnicii s-au speriat pe fondul celor întâmplate în Turcia, așa că mulți dintre au stat ore întregi afară, de teama replicilor.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Proteo, un câine erou care făcea parte din echipa de salvatori din Turcia, a murit prins sub dărâmături

Seismul a avut loc la doar 15 km în apropiere de Târgu Jiu

Potrivit INFP,  seismul a avut loc în județul Gorj, în apropierea municipiului Târgu Jiu, la o adâncime de doar 15 km.

”În ziua de 13.02.2023, 16:58:06 (ora României), s-a produs în OLTENIA, GORJ  un cutremur semnificativ     cu magnitudinea ML 5.2, la adâncimea de 15 km”, a transmis INFP. 

Seismul s-a produs la 102 km SV de Sibiu, 107 km NV de Craiova, 137 km V de Pitesti, 166 km E de Timisoara, 179 km S de Cluj-Napoca, 183 km SE de Arad, 196 km V de Brasov, 218 km E de Belgrade, 222 km E de Zemun, 224 km V de Ploiesti. 

Citește și: Actorii din Turcia, reacție după cutremurul devastator. Mulți și-au pierdut casele sau își plâng persoanele dragi decedate

Cutremurul din Oltenia a fost urmat de două replici. 

„Cutremurul a fost urmat de 2 replici de 2,4 grade pe scara Richter la o adâncime de 5 km şi de 3.0 grade pe scara Richter la o adâncime de 15 km. Ambele replici au avut epicentrul în aceeaşi zonă seismică (Oltenia, judeţul Gorj)”,  informează ISU Gorj.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și:  EXCLUSIV- Transilvania și o parte din Banat, cele mai sigure zone din România în caz de cutremur. Gheorghe Mărmureanu, mesaj pentru români

Departamentul pentru Situații de Urgență a postat detalii despre cutremur pe pagina de Facebook. În postare au fost menționate și informații despre măsurile și modul de comportare înainte, în timpul și după producerea unui seism, alături de un ghid de pe Platforma Națională de pregătire pentru situații de urgență. 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si