Se pare că peste câțiva ani, semaforul ar putea avea patru culori: roșu, galben, verde și alb. Decizia ar fi fost luată ca urmare a evoluției mașinilor și camioanelor, relatează apnews.ro, citat de stirileprotv.ro.

Semafoare ar putea avea patru culori

În urma unor studii, s-a ajuns la concluzia că semafoarele în trei culori nu eficientizează pe cât ar trebui traficul.

Astfel, pentru a putea ține pasul cu evoluția mașinilor și a camioanelor, dar și cu aplicațiile și funcțiile dispozitivelor pentru un trafic cât mai ușor și sigur, s-a ajuns la concluzia că semfoarele cu trei culori, roșu, galben și verde, ar trebui să dispară sau să fie înlocuite cu semafoarele în patru culori: roșu, galben, verde și alb.

Citește și: VIDEO- "Îmi ești foarte dragă". Patrick și Virginia, întâlnire savuroasă sub ochii invidioși a lui Robi. Reacția fostului iubit al șatenei a șocat pe toată lumea: "Nu pot să accept!"

semafor

Foto simbol- semafor

[Sursa foto: istockphotos]

Un pofesor de inginerie civilă din Michigan care conduce un studiu la Universitatea din Michigan a declarat că schimbarea întreg procesului de semaforizare este foarte aproape, iar motivul este progresul tehnologiei.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Ritmul progresului inteligenței artificiale este foarte rapid și cred că acest moment se apropie, Henry Liu, profesor de inginerie civilă la Universitatea din Michigan, conform stirileprotv.ro.

Schimbarea semaforului ar putea avea loc în câțiva ani. Un profesor de la Universitatea de Stat din Carolina de Nord a declarat că pentru implementarea unui sistem nou de semaforizare, în patru culori, ar fi nevoie ca 40%-50% dintre vehiculele de pe drum să se conducă singure.

Citește și: Ultimul termen în cazul avocatului Sebastian Felecanu, acuzat de uciderea iubite însărcinate. Adrian Cuculis: "Este acreditată puternic varianta omorului calificat"

semafor

Foto simbol- semafor

[Sursa foto: istockphotos]

Când ajungem la intersecție, ne oprim dacă este roșu și mergem dacă este verde. Dar dacă lumina albă este activă, trebuie doar să urmărești vehiculul din fața ta, a declarat Ali Hajbabaie, profesor asociat de inginerie, profesor de inginerie asociată la Universitatea de Stat din Carolina de Nord, conform stirileprotv.ro.

Conform sursei citate anterior, autoritățile din Michigan ar lucra deja la implementarea unui sistem semaforizat în patru culori: roșu, galben, verde și alb.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si