Atunci cand sunt prajite, ele devin adevarate bombe calorice, care pot provoca boli serioase daca sunt cosumate exagerat. Pot provoca: gastrite, ulcere stomacale şi chiar apendicită. Nici stomatologii nu le recomandă, deoarece distrug smalţul dentar, producând apariţia petelor negre.
Pe de alta parte, consumate crude, semintele de floarea soarelui au numai beneficii. Incluse in dieta zilnica regleaza digestia si functionarea intestinelor, ombat oboseala, stresul, insomnia, cresc nivelul energetic global al organismului, previn apariţia migrenelor şi ajută la îndepărtarea depozitelor de grăsime din organism, informeaza Adevarul.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Oamenii dintr-un sat au fost șocați când au văzut că un munte de gunoaie le bloca singurul drum de acces în localitate- antena3.ro
Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro
“Consumate zilnic, seminţele nu trebuie să depăşească 20-30 grame, iar cele prăjite şi sărate sunt contraindicate deoarece prin prăjire acestea îşi pierd o mare parte din proprietăţile terapeutice.
Se pot consuma ca atare sau adăugate în salate, supe sau sosuri”, explică dr Daniela Stan.
Totodata, semntele crude ajuta la reducerea nivelului de colesterol din sange si imbunatateste sistemul imunitar.