Close sidebar
Close sidebar

Semintele de floarea soarelui prajite, o adevarata bomba calorica. Daca depasim cantitatea recomandata de specialisti, riscam sa ne imbolnavim

Sunt mici, sarate si abia te poti opri dupa ce incepi sa le mananci. Pe cat de aromate, pe atat de nesanatoase sunt semintele de floarea soarelui prajite.

,


DISTRIBUIE
acest articol

Atunci cand sunt prajite, ele devin adevarate bombe calorice, care pot provoca boli serioase daca sunt cosumate exagerat. Pot provoca: gastrite, ulcere stomacale şi chiar apendicită. Nici stomatologii nu le recomandă, deoarece distrug smalţul dentar, producând apariţia petelor negre.

Pe de alta parte, consumate crude, semintele de floarea soarelui au numai beneficii. Incluse in dieta zilnica regleaza digestia si functionarea intestinelor, ombat oboseala, stresul, insomnia, cresc nivelul energetic global al organismului, previn apariţia migrenelor şi ajută la îndepărtarea depozitelor de grăsime din organism, informeaza Adevarul.

Citeste si: Doliu în lumea muzicii populare! O renumită interpretă din România s-a stins din viață la vârsta de 74 de ani- kanald.ro

Citeste si: Daciana Sârbu, prima reacție după ce s-a aflat că a divorțat de Victor Ponta: „Mintea mea e...”- wowbiz.ro

Citeste si: Ciprian Mega, preotul care s-a dus la Putin, acuzat că e „plantat” în BOR de Biserica Ortodoxă Rusă, a fost suspendat de Episcopie- antena3.ro

“Consumate zilnic, seminţele nu trebuie să depăşească 20-30 grame, iar cele prăjite şi sărate sunt contraindicate deoarece prin prăjire acestea îşi pierd o mare parte din proprietăţile terapeutice.

Se pot consuma ca atare sau adăugate în salate, supe sau sosuri”, explică dr Daniela Stan.

Totodata, semntele crude ajuta la reducerea nivelului de colesterol din sange si imbunatateste sistemul imunitar.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI