Atunci cand sunt prajite, ele devin adevarate bombe calorice, care pot provoca boli serioase daca sunt cosumate exagerat. Pot provoca: gastrite, ulcere stomacale şi chiar apendicită. Nici stomatologii nu le recomandă, deoarece distrug smalţul dentar, producând apariţia petelor negre.
Pe de alta parte, consumate crude, semintele de floarea soarelui au numai beneficii. Incluse in dieta zilnica regleaza digestia si functionarea intestinelor, ombat oboseala, stresul, insomnia, cresc nivelul energetic global al organismului, previn apariţia migrenelor şi ajută la îndepărtarea depozitelor de grăsime din organism, informeaza Adevarul.
Citeste si: Daciana Sârbu, prima reacție după ce s-a aflat că a divorțat de Victor Ponta: „Mintea mea e...”- wowbiz.ro
“Consumate zilnic, seminţele nu trebuie să depăşească 20-30 grame, iar cele prăjite şi sărate sunt contraindicate deoarece prin prăjire acestea îşi pierd o mare parte din proprietăţile terapeutice.
Totodata, semntele crude ajuta la reducerea nivelului de colesterol din sange si imbunatateste sistemul imunitar.