Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Semnal de alarmă din partea medicilor infecționiști! Mai multe cazuri de malarie severă au fost înregistrate în cazul unor români care s-au întors din Zanzibar

Medicii infecționiști trag un semnal de alarmă cu privire la câteva cazuri de malarie severă, înregistrate în cazul unor români întorși din Zanzibar.

Alexandra Bercea,

Mai multe cazuri de malarie au fost înregistrate în cazul unor români care s-au întors din Zanzibar.

[Sursa foto: istock]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Un semnal de alarmă a fost tras de către medicii infecționiști. S-au înregistrat mai multe cazuri de malarie severă la români, care s-au întors din Zanzibar recent.

Patru cazuri de malarie severă, înregistrate în ultima lună

În ultima lună, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale "Dr. Victor Babeș” din București s-au înregistrat patru cazuri de malarie severă, la pacienți care au fost recent în Zanzibar.

Medicii infecționiști trag un semnal de alarmă asupra importanței realizării tratamentului profilactic împotriva malariei, precum și a altor boli specifice, atunci când sunt programate călătorii în zone endemice. 

De asemenea, un apel a fost lansat către publicul larg, de către specialiști, fiind evidențiată importanța informării medicale corespunzătoare cu privire la călătoriile spre anumite destinații turistice, potrivit Antena3.ro.  

Mai mult decât atât, agențiile de turism sunt sfătuite să îndrume turiștii spre cabinetele medicale specializate în boli infecțioase și medicina călătoriei, pentru a obține informațiile medicale necesare înainte de plecarea în călătorie. 

Citeste si: Ultima dorință a lui Valentin, tânărul care a murit înecat la Costinești! „Dacă e să pățesc ceva...”. Cum și-a prevestit moartea buzoianul de doar 20 de ani- kanald.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

"Pentru turiștii care călătoresc în destinații ce sunt considerate zone endemice de malarie, recomandăm în primul rând prezentarea la medicul specialist de boli infecțioase și, dacă destinația o impune, administrarea unui tratament profilactic atât contra malariei, cât și a altor afecțiuni specifice zonelor respective, care se pot preveni”, a

declarat prof. univ. dr. Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale "Dr. Victor Babeș”, în cadrul unui comunicat de presă.

Citește și: VIDEO- România, la un pas de dublă epidemie. Cazurile de îmbolnăvire de rujeolă și gripă cresc alarmant

11 cazuri de malarie în ultimele trei luni

Ministerul Sănătății recomandă persoanelor care intenționează să călătorească să aibă o discuție cu medicii înainte de a călători, despre profilaxia împotriva malariei.

,,În ultimele trei luni, în România au fost diagnosticate 11 cazuri de malarie. Este vorba despre persoane care au călătorit în zone endemice din Africa (câte 4 cazuri în lunile noiembrie și decembrie și 3 cazuri în ianuarie). Până în acest moment, nu s-au înregistrat decese.

Malaria este o boală infecțioasă care se transmite prin înțepătura de țânțar (specia Anopheles). Profilaxia constă în administrarea unor medicamente antimalarice și protecție împotriva înțepăturilor de țânțari.

Mai multe informații cu privire la malarie și alte boli tropicale care pot fi asociate călătoriei puteți găsi pe site-ul Institutului Național de Sănătate Publică: https://insp.gov.ro/centrul-national-de-supraveghere-si-control-al-bolilor-transmisibile-cnscbt/sfaturi-pentru-calatori/

https://insp.gov.ro/download/recomandari-catre-populatie-pentru-evitarea-imbolnavirilor-prin-boli-transmise-de-tantari-pdf/''

Care sunt simptomele malariei?

În ceea ce privește semnele și simptomele în cazul malariei, acestea pot fi următoarele: febră, frisoane, dureri de cap, dureri musculare, diaree precum și alte manifestări.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

De asemenea, potrivit specialiștilor, diagnosticul malariei este realizat în urma analizelor specifice ale sângelui, care se fac în unități medicale specializate. 

Citește și: Noi detalii în cazul copiilor internați cu botulism, în Timișoara. De la ce s-ar fi îmbolnăvit, de fapt, copiii

Pacienții sunt sfătuiți să se prezinte la o unitate medicală imediat de la primele simptome, pentru a putea beneficia de un diagnostic precis și pentru a iniția rapid tratamentul specific, potrivit unui comunicat de presă transmis de Societatea Română de Boli Tropicale și Medicina Călătoriei. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI