Gabriela Ghizel, reporter Kanal D, ne aduce mai multe informații:

„Primul semnal ar fi că lucrurile se mișcă foarte repede în relație”

„Violența în familie, mai ales violența asupra femeilor, este în continuare o problemă mult prea comună în România. Primul pas pentru a ne apăra să nu ajungem într-o astfel de situație este să cunoaștem semnele că avem un partener violent.

Despre acestea vom vorbi cu Ana Popa psiholog cu experiență pe astfel de cazuri. Există semne foarte timpurii că partenerul nostru va deveni violent?”

Ana Popa, psiholog: Da, există câteva semnale. Primul semnal ar fi că lucrurile se mișcă foarte repede în relație, chiar de la prima întâlnire el poate vorbi despre viitorul vostru ca relație, despre întâlnirea părinților femeii sau ai lui, are gesturi romantice foarte multe și foarte mărețe, cadouri, este cumva prea frumos să fie adevărat, cumva sare niște etape. Vei simți că trece peste niște etape naturale și în același timp, bărbații violenți caută o femeie cu încredere de sine scăzută, astfel că vor încerca să încalce limite. De exemplu, să spunem că femeia este undeva cu familia sau cu prietenii, el îi va da mesaje multe, o va suna lucruri de genul care în mod normal încalcă niște limite.”

Gabriela Ghizel, reporter Kanal D: „De foarte multe ori victimele violenței domestice nu doar că nu cer ajutorul, dar nici nu spun persoanelor apropiate că au trecut printr-o astfel de situație.

De ce se întâmplă asta?”

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Ana Popa, psiholog: „Pentru că e foarte multă rușine la mijloc și rușinea vine din faptul că ele cred că este vina lor și atât timp cât noi credem că este vina noastră nu avem cum să conștientizăm că acela este un abuz.”

Gabriela Ghizel, reporter Kanal D: „Se schimbă vreodată bărbatul violent?”

Ana Popa, psiholog: „N-aș vrea să zic imposibil, dar cred că este foarte greu pentru că el trebuie să conștientizeze că ceea ce face este greșit și atât timp cât el crede că ceea ce face este vina victimei și victima îl provoacă, nu are cum să conștientizeze și să se schimbe.” 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si