Semnificatia viselor si interpretarea acestora a devenit un obiect de studiu pentru multi psihologi, iar in ultimii ani au existat mai multe studii si cercetari serioase pornind de la ce se intampla cu mintea umana in timpul somnului.

Sunt studii care au confirmat faptul ca nu toti oamenii viseaza color. La ora actuala, insa mai putin de 12% dintre persoane vizeaza doar in alb-negru, cele mai multe dintre acestea fiind batrane.

De aceea, o explicatie ar fi faptul ca in trecut televizoarele erau alb-negru si de aici transpunerea gandurilor in vise se facea doar in alb-negru.
Studiile nu au aratat daca impactul unui vis violent, gen accident sau crima sangeroasa, ar avea o incarcatura emotionala mai mare in cazul in care este color decat daca este doar in alb-negru.

Dar, “cititorii” de vise sustin ca atunci cand discuta despre semnificatia viselor si culorile sunt importante, pentru ca ele ar reprezenta intensitatea unor emotii.

Semnificatia viselor. Ce inseamna cand visezi diverse culori

De exemplu, culoarea rosie din vis ar reprezenta pasiunea, dar si pericolul, pentru ca este culoarea sangelui.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Albastrul reprezinta cerul, eternitatea. Se spune ca daca te visezi imbracat in albastru inseamna ca esti creativ, ca iti doresti sa evoluezi, iar daca iti apar persoane imbracate in aceasta culoare acestea iti pot fi calauze vindecatoare.

Negrul si griul sunt cele care induc stari neplacute chiar si in vis. Pot simboliza probleme, incertitudini, greutati sau chiar moartea.

Culoarea verde este una care da energie pozitiva, este culoarea naturii si iti da o senzatie de bine, de viu, te poate duce cu gandul la o schimbare in bine.

Semnificatia viselor si a culorilor care apar in acestea difera insa de la o persoana la alta, si de cele mai multe ori ele pot fi interpretate cu precizie doar de psihologi.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si