Medicul dermatolog Lindsey Zubritsky îi "imploră” pe cei 1,4 milioane de urmăritori ai ei de pe rețeaua TikTok să-și verifice unghiile pentru a detecta din timp un semn extrem de important.

Citește și: O viitoare polițiștă de 18 ani a murit după ce a fost forțată să se antreneze pe ploaie, deși avea pneumonie!

Este vorba despre o linie verticală, care ar putea indica un melanom subungual, un cancer de piele rar, dar extrem de grav.

Semnul de pe unghie care îți poate indica o boală gravă

Semnul de pe unghie care îți poate indica o boală gravă

"Dacă aveți o dungă verticală pigmentată întunecată care coboară pe unghie, aceasta ar trebui să fie verificată”, a spus Zubritsky într-un clip de 48 de secunde care a atras 35.300 de vizualizări de când a fost postat în urmă cu două zile.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Medicul care gestionează canalul de TikTok Dermguru spune că „ar putea fi o formă foarte gravă de cancer de piele numită melanom subungual”.

"Deși nu e o boală care apare frecvent, simptomele pot fi ușor ratate dacă nu știi ce cauți”, a explicat medicul american.

@dermguru Friendly reminder to LOOK at your nails! #dermguru #melanoma #skincancer #nailtok #nailsigns #skincsncerawarenessmonth #nailproblems ♬ Suspense, horror, piano and music box- takaya

Expunerea la soare, o posibilă cauză a bolii grave de piele

Medicul dermatolog din Mississippi a precizat că nu toate dungile întunecate de pe unghii sunt melanoame subunguale- sau periculoase. 

Cauza exactă a melanoamelor subunguale nu este cunoscută, dar nu pare să fie legată de expunerea la soare, potrivit NY Post.

Având anumite caracteristici, inclusiv o vârstă între 50 și 70 de ani, pielea mai închisă la culoare și antecedentele familiale de melanom, toate aceste lucruri îi expun pe oameni la un risc mai

mare.

Melanomul subungual tinde să afecteze cel mai mult degetul mare de la mână sau picior, dar poate apărea pe orice deget de la mână sau de la picior.

Melanomul apare ca o decolorare maro-negru a patului unghial, Verywell Health raportând că este adesea diagnosticat greșit ca o infecție fungică.

Sunt și cazuri în care o pată longitudinală pe unghie, "ca o dâră verticală maro sau neagră a unghiilor", este benignă.

"Este mai probabil să ai o pată benignă. Este o dâră mai subțire. Nu se schimbă. Se găsește pe mai multe unghii”, a explicat Zubritsky.

Melanomul subungual tinde să afecteze cel mai mult degetul mare

Melanomul subungual tinde să afecteze cel mai mult degetul mare de la mână sau picior

[Sursa foto: TikTok]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si