Close sidebar
Close sidebar

Senatorii au decis! Condamnaţii pentru fapte fără violenţă pot executa pedeapsa de acasă

Pedepsele de până la 18 luni de închisoare, pentru fapte fără violenţă, vor putea fi executate la domiciliu automat, a decis, luni, Senatul. De asemenea, detenţia la domiciliu va fi aplicată şi pedepselor de până la 10 ani în cazul femeilor însărcinate şi celor care au minori în întreţinere.

G. S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Plenul Senatului a modificat luni Legea 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, ca urmare a reexaminării actului normativ impuse de Decizia CCR 453/2018, prin care legea a fost declarată parţial neconstituţională.

Potrivit noii forme a actului normativ, "în cazul persoanelor condamnate la pedeapsa închisorii de până la 18 luni (faţă de 1 an forma în vigoare) executarea pedepsei se realizează prin detenţie la domiciliu, cu excepţia persoanelor condamnate pentru fapte cu violenţă".

Citeste si: Criss, dezvăluiri surprinzătoare despre sentimentele ei față de Antoni: „Aș simți să mă apropii de el din nou”. Cum reacționează Moldo: „Am fost luat de fraier”- kanald.ro

Citeste si: Fiica lui Ioan Crișan, reținută pentru omor calificat! Cât a plătit pentru atentatul cu bombă?!- wowbiz.ro

Citeste si: Un tănăr a ajuns la Spitalul „Bagdasar Arseni” complet paralizat din cauza unui virus misterios- antena3.ro

Noul act normativ prevede: "Comisia pentru stabilirea, individualizarea şi schimbarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate(...) va dispune continuarea efectuării pedepsei prin detenţie la domiciliu cu sistem electronic de supraveghere.(...) Sistemul de supraveghere electronică se va realiza într-un regim informatic securizat, fiind supus atestării, autorizării şi înregistrării de Ministerul Comunicaţiilor".

Senatorii au mai stabilit că "regimul detenţiei la domiciliu se aplică şi persoanelor condamnate la închisoarea de până la 10 ani- femeile însărcinate, persoane care au în întreţinere minori, dacă acestor persoane nu li s-au interzis drepturile părinteşti înaintea pronunţării unei hotărâri de

condamnare definitive".

Sursa: Digi24

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI