Plenul Senatului a adoptat, luni, cu 72 de voturi "pentru", 30 "impotriva" si patru abtineri, proiectul de lege pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 55/2017 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor.
Indemnizatia lunara pentru cresterea copilului se va stabili ca si pana acum, repectiv la 85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni, din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, cu mentinerea cuantumului minim actual de 85% din cuantumul salariului minim brut pe tara garantat in plata, insa cu limitarea la un nivel maxim de 8.500
lei.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a explicat la motivele din spatele deciziei de a plafona indemnizatiile mamelor.
Ministrul a dat exemplele unor tari europene, acolo unde valorile acestor indemnizatii variaza intre anumite limite, asa cum e cazul Germaniei, unde plafonul este de 1.800 de euro.
Totodata, oficialul a anuntat, in premiera, ca statul va ajuta la plata salariilor somerilor angajati in sectorul privat.
”Am pregatit un proiect de lege. Orice angajator poate sa mearga la AJOFM si sa ceara de acolo someri pe care sa-i angajeze, chiar necalificati fiind, si primeste pentru ei salariul minim pe economie din partea statului cu finantare europeana", a spus Olguta Vasilescu.