Magistratii inaltei Curti de Casatie si Justitie au pronuntat, marti, sentinta in cazul senatorului PNL Marius Nicoara, judecata pentru "conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange".

Liberalul a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare, iar instanta a stabilit si conditiile pe care trebuie sa le respecte pe durata supravegherii.

In plus, potrivit sentintei, pe parcursul termenului de supraveghere, senatorul va presta "munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioada de 60 de zile, in cadrul Asociatiei Filantropica Medical-Crestina Cluj-Napoca sau Primariei Municipiului Cluj- Napoca, afara de cazul in care, din cauza starii de sanatate, nu poate presta aceasta munca".

De asemenea, Marius Nicoara trebuie sa plateaasca 4.500 lei cheltuieli judiciare catre stat.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Sentinta nu este definitiva, putand fi atacata in termen de 10 zile.

Marius Nicoara a fost trimis in judecata in 8 noiembrie 2016. Potrivit rechizitoriului procurorilor, in 28 noiembrie 2014, in jurul orei 23.45, Marius Nicoara a condus un autoturism pe strada Eugen Ionescu, pe sensul de mers catre Calea Turzii, din municipiul Cluj-Napoca, iar in momentul in care a ajuns in dreptul imobilului cu numarul

13, a produs un accident de circulatie, intrand intr-un autovehicul care franase pentru a efectua un viraj la stanga.

In urma impactului, soferul masinii lovite de Nicoara a fost ranit. Barbatul a refuzat sa depuna plangere penala si are calitatea de martor in dosar.

In urma expertizei medico-legale, s-a stabilit ca Marius Nicoara „avea la ora indicata o alcoolemie de circa 1,65 gr.%".

Marius Nicoara declara atunci ca a provocat un accident din cauza ca nu a adaptat viteza la conditiile de drum, in conditiile in care pe sosea era polei, precizand ca inainte de a se urca la volan a consumat un cocktail.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si