Close sidebar
Close sidebar

Senatorul Serban Nicolae, despre Legea gratierii: "Nu cred ca cei care sunt corupti trebuie sa stea la inchisoare cate trei in pat"

Senatorul PSD, Serban Nicolae, a depus, luni, un amendament la proiectul de lege privind gratierea, aflat in dezbatere in Comisia juridica de la Senat, prin care condamnatii pentru luare si dare de mita, trafic de influenta si abuz in serviciu pot fi gratiati. El a explicat ca nu crede ca ”cei care sunt corupti trebuie sa stea trei intr-un pat in conditii de igrasie, de igiena precara”.

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

”E un punct de vedere. Unii, spre exempu, vor ca unii sa faca puscarie doar in weekend. E parerea lor ca inchisoarea ar trebui facuta doar in weekend. Ratiunea o vom discuta in comisie, nu am de ce sa dau raspunsuri celor de la PNL sau de la PCR sau alte partide... Opiniei publice ii voi da mâine, facem dezbatere cu toate institutiile implicate. Nu e niciun secret”, a declarat Serban Nicolae.

Initial el a refuzat sa spuna care a fost ratiunea conform careia a depus respectivul amendament, spunându-le jurnalistilor ca ”oricum fac speculatii”.

”Oricum veti spune iar minciuni, cum ati mai spus”, i-a spus Nicolae unui jurnalist de la un post de televiziune, ulterior incerând sa aduca o explicatie privind amendamentul. El a apreciat ca nici cei condamnati pentru acte de coruptie nu merita sa stea in penitenciare in conditii inumane.

”Eu am facut propuneri in mod formal, ele sunt la Comisie (comisia juridica a Senatului- n.red.). Daca le-as discuta inainte cu presa e ca si cum as jongla cu opinia publica inainte sa le explic colegilor din Comisie(...) Din punctul meu de vedere, supraaglomerarea nu afecteaza inchisorile din România sau persoanele care sunt in detentie in raport de faptele pe care le-au savârsit. Spre exemplu, eu nu cred ca cei care sunt corupti trebuie sa stea trei intr-un pat in conditii de igrasie, de igiena precara, in timp ce alte categorii de infractori ar trebui

sa stea in conditii... Din punctul meu de vedere se gândeste rational si lucrurile astea vreau sa le prezint mâine ca argumente. Faptul ca dumneavoastra vreti sa faceti speculatii in functie de ce spun alte partide este, din punctul meu de vedere, contraproductiv(...) Daca România va fi obligata sa plateasca despagubiri va plati si pentru corupti si pentru evazionisti, pentru toate categoriile de infractori”, a explicat senatorul PSD.

Intrebat daca a discutat cu conducerea partidului inainte sa depuna acest amendament, Nicolae a raspuns negativ. ”Daca aveam girul partidului as fi facut o propunere in numele grupului parlamentar PSD. Sunt subiecte in dezbatere ”, a precizat Nicolae.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Senatorul PSD a precizat ca aproximativ 2.700 de persoane ar putea beneficia de efectele legii privind gratierea unor pedepse. ”Undeva la 2.700 de persoane ar beneficia de efectele acestei gratieri, deci o cifra de sub 10% din totalul persoanelor aflate in detentie in România(...) Eu cred ca nu este o cifra foarte mare. La ultima gratiere colectiva in România au iesit trei mii de persoane”, a aratat Serban Nicolae.

Intrebat daca in momentul redactarii amendamentului s-a gândit si la colegii de partid aflati in situatia de a fi acuzati de fapte de coruptie, senatorul PSD a spus: ”Categoric nu”.

Potrivit lui Nicolae, un alt amendament depus la proiectul legii gratierii prevede gratierea persoanelor cu condamnari de pâna la 3 ani. ” Mie mi s-a parut ca 5 ani este o pedeapsa mult prea mare si atunci am spus ca se gratiaza integral doar pedepsele de pâna la 3 ani. E adevarat ca nu m-am gândit cine iese”, a mai spus senatorul PSD.

Amendamentele la proiectul legii gratierii propuse de catre presedintele Comisiei juridice din Senat, Serban Nicolae, au fost publicate, luni, de catre HotNews. Principala modificare pe  care o propune acesta este includerea faptelor de coruptie in categoria celor care pot fi gratiate.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Astfel, eligibile pentru gratiere devin si persoanele condamnate pentru conflict de interese, luare si dare de mita, primirea de foloase necuvenite, trafic de influenta, abuz in serviciu.

Presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat, luni, la finalul sedintei Comisiei de unificare a partidului, ca liberalii vor vota impotriva proiectului propus de PSD referitor la gratiere, precizând ca acesta, in forma in care a fost transmis, nu rezolva nici problema aglomerarii din penitenciare, nici pe cea legata de conditiile de detentie. Turcan a subliniat ca ideea depopularii inchisorilor este ”ipocrit folosita” de catre PSD, urmarind sa ”aplice acest proiect si oamenilor care in momentul de fata sunt in afara penitenciarelor”.

Sursa: News.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI