Close sidebar
Close sidebar

Senatul a respins limitarea gratuitatii pe CFR a studentilor. Urmeaza votul decisiv in Camera Deputatilor

Senatul a respins limitarea gratuitatii pe CFR a studentilor. Plenul a votat, marti, proiectul de lege privind adoptarea Ordonantei de urgenta 2/2017 care acorda calatorii gratuite cu trenul pentru studenti, si a respins amendamentul introdus in comisia de buget prin care calatoriile studentilor erau limitate intre localitatea de domiciliu si cea in care studiaza.Proiectul urmeaza sa ajunga la Camera Deputatilor, for decizional in acest caz.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Amendamentul care a produs nemultumire la Guvern a fost propus de senatorii Eugen Teodorovici (PSD) si Florin Citu (PNL) in comisia de buget. Liberalul Florin Citu a declarat, ulterior, ca renunta la aceasta propunere, sustinand ca amendamentul sau a fost admis de catre PSD doar ca sa mascheze alte ”cheltuieli faraonice” prevazute in bugetul pe 2017.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

In cadrul dezbaterilor din plenul Senatului, PNL, PMP si UDMR au sustinut si majorarea salariilor primarilor, viceprimarilor, presedintilor si vicepresedintilor de Consilii Judetene. Argumentele lor au fost ca functionarii publici din administratia locala au ajuns sa aiba salarii mai mari decat conducatorii institutiilor, considerand aceasta stare de fapt drept un lucru anormal.

De asemenea, USR a sustinut si majorarea salariilor directorilor de teatre cu 50%, la fel ca cele ale actorilor, scrie Libertatea.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI