Decizia vine după ce CAB a respins apelul şoferiţei şi a menţinut sentinţa aplicată în august 2022 de Tribunalul Bucureşti, potrivit Agerpres.

Sentință definitivă în cazul șoferiței care a accidentat mortal două fete

Marcela Leonte a primit 4 ani pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă şi 1 an şi 6 luni pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Așadar, aceasta va face 4 ani şi 6 luni închisoare cu executare.

Citește și: Doi ani de la primul proces din România, în cazul unui copil agresat la școală

De asemenea, membrii familiilor celor două fete vor primi despăgubiri de peste 800.000 de euro reprezentând daune morale şi materiale.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Tragedia a avut loc pe 27 februarie 2021, când Marcela Leonte, în vârstă de 57 de ani, a pierdut controlul maşinii pe care o conducea pe o stradă în zona Andronache din Capitală și a lovit un stâlp. Mașina a fost proiectată pe trotuar, unde a accidentat mortal o fetiţă de 6 ani şi o tânără de 20 ani. Cele două victime au fost transportate de urgenţă la spital, însă nu au mai putut fi salvate.

În declaraţia dată la Poliţie, şoferiţa ar fi spus că are permis de conducere de mai multă vreme, însă nu conduce constant şi nu avea experienţă pe o maşină având cutie automată de viteze. În acea zi s-ar fi urcat la volan pentru că soţul ei consumase băuturi alcoolice. 

Citește și: Vremea din Capitală a făcut deja primele victime: Patru persoane au fost rănite, după căderea mai multor copaci

Ea a declarat că nu a consumat băuturi alcoolice, însă a refuzat să fie testată cu aparatul etilotest, astfel încât i s-au prelevat probe biologice. Conform rezultatelor de la INML, femeia avea 1,25 g/l alcool pur în sânge, la momentul producerii accidentului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si