Ministrul de Externe de la Moscova, Serghei Lavrov, consideră că SUA sunt implicate de facto în războiul din Ucraina, informează JPost.com.

Serghei Lavrov: Americanii participă de mult timp la războiul împotriva Rusiei

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat marți că Statele Unite sunt implicate de mult în războiul din Ucraina.

Citeste si: Joe Biden, reacție dură la "brutalitatea totală" a războiului lui Putin în Ucraina

„Mi se pare că americanii participă de facto la acest război de mult timp”, a declarat Lavrov pentru televiziunea de stat rusă.

„Acest război este controlat de anglo-saxoni”, a declarat Lavrov, care a anunțat că Rusia nu va respinge o întâlnire dintre președintele Vladimir Putin și președintele american Joe Biden la o viitoare reuniune a G20.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: China, prima reacție după ce Putin s-a dezlănțuit împotriva Ucrainei

Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat lovituri masive cu rachete cu rază lungă de acţiune după ce a acuzat Ucraina că este vinovată pentru explozia survenită sâmbătă pe podul Kerci care leagă Rusia de Crimeea.

Cresc șansele unui conflict direct între Rusia și SUA

Un conflict direct cu Statele Unite şi NATO nu este în interesul Rusiei, dar Moscova va răspunde la implicarea în creştere a Occidentului în conflictul ucrainean, a declarat marţi viceministrul de externe rus Serghei Riabkov.

''Avertizăm şi sperăm că ei realizează pericolul escaladării necontrolate în Washington şi în alte capitale occidentale'', a afirmat Riabkov.

Citeste si: O nouă întâlnire între Putin și Erdogan, pentru negocieri între Rusia și Occident

Ucraina a anunţat luni că trebuie să-şi consolideze apărarea aeriană, în urma atacului masiv cu rachete lansat luni dimineaţă de armata rusă asupra unor ţinte din Kiev şi regiunile Hmelniţki, Liov, Dnipro, Viniţa, Zaporojie, Sumî, Harkov şi Jitomir.

Ambasadorul Rusiei la Washington, Anatoli Antonov, a afirmat că ajutorul occidental suplimentar pentru Ucraina sporeşte riscul extinderii războiului. ''Un asemenea ajutor şi, de asemenea, livrarea de informaţii, instructori şi instrucţiuni către Kiev conduc la escaladarea continuă şi sporesc riscurile unei confruntări între Rusia şi NATO'', a declarat Antonov pentru presă. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si